Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτέλους ΜΕΘ στην Αιτωλοακαρνανία!!!

Αν και η δέσμευση ήταν για λειτουργία με 3 κλίνες, η Μ.Ε.Θ. ξεκινά με 6 πλήρως ανεπτυγμένες κλίνες
Μ. Σαλμάς: "Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όσοι βρίσκονται στη διατεταγμένη τους υπηρεσία ζαλίστηκαν απ’ το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία. Ας το ξεπεράσουν και ας το συνηθίσουν, γιατί αυτό το έργο θα συνεχιστεί…"

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου, ύστερα από δεκαπέντε σχεδόν χρόνια αναμονής, ξεκίνησε τη λειτουργία της και είναι πλέον διαθέσιμη με έξι πλήρως ανεπτυγμένες κλίνες (και όχι με τρεις αρχικά όπως ήταν η δέσμευση) που ανά πάσα στιγμή μπορούν να δεχθούν ασθενείς και πολυτραυματίες και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Έργο πολύτιμο για το Αγρίνιο και την Αιτ/νία, για τη Δυτική Ελλάδα και ευρύτερα για τη χώρα, καθώς ένα μόνο κρεβάτι σε ΜΕΘ να προστεθεί στο συνολικό αριθμό των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, είναι αυτό που με αγωνία και δάκρυα αναζητά ο πολίτης όταν το έχει ανάγκη.
Ένα έργο αναμφίβολης κοινωνικής ωφελιμότητας, που, αχρείαστο να ‘ναι, βρίσκεται πέρα και πάνω από πολιτικούς και κόμματα. Έστω κι αν τα εγκαίνιά του γίνονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Όπως άλλωστε έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο προγραμματισμός για την έναρξη λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ανακοινωθεί – και το είχαμε γράψει μήνες πριν την προκήρυξη των εκλογών, όταν ακόμη δεν υπήρχε η υποψία για εκλογές το Φθινόπωρο.
Παρά ταύτα και παρά τη σπουδαιότητα ενός έργου που έρχεται να υπηρετήσει τον άνθρωπο και μόνο αυτόν, η ΜΕΘ πριν ακόμη γίνει η τελετή του αγιασμού απ’ τον σ. Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά και των εγκαινίων απ’ τον υφυπουργό κ. Μ. Σαλμά, βρέθηκε στο επίκεντρο της κομματικής αντιπαράθεσης, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να συνυπογράφουν κοινή δήλωση με την οποία προβλέπουν ακόμη και αυτό το κλείσιμο της Μ.Ε.Θ., επικαλούμενοι έλλειψη ιατρών και αποδίδοντας τα εγκαίνια σε προεκλογική σκοπιμότητα.
Η ανακοίνωση αυτή, έτυχε της σκωπτικής αντιμετώπισης του κ. Σαλμά ο οποίος έλεγε ότι… «το να είναι κανείς στην αντιπολίτευση, θέλει κι αυτό διάβασμα», αποδίδοντας δε τη «γκάφα» όχι στους βουλευτές, αλλά στη Νομαρχιακή Επιτροπή, την οποία και υποδείκνυε σε συνεργάτες του ως τον ιθύνον νου πίσω απ’ την άστοχη ανακοίνωση. Και τα έλεγε αυτά ο κ. Σαλμάς διότι οι βουλευτές, αλλά και όλοι εκείνοι που προσπάθησαν να απαξιώσουν τη ΜΕΘ προφητεύοντας το κλείσιμό της, δεν φρόντισαν να ρωτήσουν πριν για να μην εκτεθούν, αφού οι γιατροί δεν είναι μόνο τρεις.
Σήμερα κρίνεται η θέση του 4ου ιατρού (είναι ο κ. Σπύρος Τριαντάφυλλος, καταγόμενος απ’ το Θέρμο) και σε δέκα ημέρες ο 5ος ιατρός (γυναίκα που ήταν μάλιστα παρούσα στην τελετή των εγκαινίων).
Έτσι καλύπτονται όλες οι οργανικές θέσεις.
Επιπρόσθετα δε, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαλμάς, δύο ακόμη γιατροί θα έρθουν στη ΜΕΘ σε μερικούς μήνες. Να σημειωθεί πως ούτε η ΜΕΘ των μεγάλων νοσοκομείων των Αθηνών δεν έχουν εφτά γιατρούς!!!
Ως προς τα υπόλοιπα, ο κ. Σαλμάς, ακριβώς για να μην επιτρέψει τον εκφυλισμό και την υποβάθμιση της σημασίας του γεγονότος, ζήτησε από κανάλια και δημοσιογράφους να μην παίξουν δικές του δηλώσεις.
Εμείς ωστόσο αποφασίσαμε να μη σεβαστούμε αυτή την επιθυμία, αρνούμενοι να απαξιώσουμε το δικό μας το ρόλο, αρνούμενοι να εμπλακούμε έστω και δια της τεθλασμένης στα ζητήματα πολιτικής αντιπαράθεσης και… κάνοντας απλά τη δουλειά μας.
Η έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ είναι μεγάλη είδηση και απ’ τις πλέον αισιόδοξες των τελευταίων πολλών ετών και εννοείται ότι ως εφημερίδα και την είδηση θα μεταφέρουμε… και τα παραλειπόμενά της.
Και θα συμπληρώσουμε επίσης ότι ανάλογα σχόλια, δηλώσεις και ανακοινώσεις υπήρχαν και για το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, όπου επίσης κάποιοι προέβλεπαν το κλείσιμό του, και για την Παράκαμψη Αγρινίου όπου κάποιοι… διψούσαν για αίμα στην άσφαλτο!!!