Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Βουλευτές μας για την προκήρυξη των εκλογών...

Δηλώσεις για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών έκαναν οι βουλευτές Σπήλιος Λιβανός, Θάνος Μωραΐτης και Σοφία Γιαννακά τις οποίες και σας παραθέτουμε:
Σπήλιος Λιβανός:
"Ο αντιθεσμικός εκβιασμός και η ανευθυνότητα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είχε ως στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα στην περιπέτεια μιας καταστροφικής για την οικονομία εξάμηνης προεκλογικής περιόδου για να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα.
Ο Πρωθυπουργός, με αίσθημα ευθύνης για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ζήτησε νωπή λαϊκή εντολή για να αντιμετωπίσει με τόλμη και αποφασιστικότητα τη βαθιά οικονομική κρίση.
Το δίλλημα της 4ης Οκτωβρίου για όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες, ασχέτως προσωπικής πικρίας, είναι προφανές:
Καραμανλής με πολιτική υπευθυνότητας, ειλικρίνειας και αυτοκριτικής ή Παπανδρέου με στρατηγική ανευθυνότητας, λαϊκισμού και αλαζονείας;"
Θάνος Μωραΐτης:
"«Η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε την οδήγησε σε κατάρρευση.
Ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ψελλίσει έστω μια λέξη αυτοκριτικής. Προτίμησε να επαναλάβει τα όσα μονότονα λέει από το 2000.
Δυστυχώς όμως το 2009 δεν είναι 2000. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της αποτυχημένης διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια.
Όλα αυτά όμως ανήκουν ήδη στο παρελθόν.
Το ΠΑΣΟΚ μιλά για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Αυτό αφορά τον ελληνικό λαό.
Απευθυνόμαστε σε όλους του Έλληνες και τις Έλληνιδες και τους λέμε ότι έχουμε ξεκάθαρους στόχους, συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο και μια τολμηρή, γενναία, ρεαλιστική προοδευτική πρόταση για την Ελλάδα της Νέας Εποχής. Μπορούμε να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας.
Με ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου, με μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία, με πίστη στις μεγάλες ανάγκες που έχει ανάγκη ο τόπος, χωρίς συμβιβασμούς με συμφέροντα που καθηλώνουν την πατρίδα αλλάζουμε σελίδα για τον τόπο.
Μαζί μπορούμε, μαζί θα πετύχουμε!»
Σοφία Γιαννακά:
"Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία.
Η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε. Ο Ελληνικός λαός έδωσε εντολή εμπιστοσύνης δύο φορές στην σημερινή κυβέρνηση. Αυτή την εντολή, όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες, δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαθιά κρίση που περνά σήμερα η χώρα.
Η πολιτική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια μάχη μεταξύ δύο κομμάτων ή μεταξύ δύο αρχηγών.
Είναι μια μάχη μεταξύ δύο αντιλήψεων για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι μια μάχη που πηγάζει από διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικές ιστορίες για την Ελλάδα και για τις δυνατότητες του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.
Είναι μια μάχη που θα ορίσει αν θα δημιουργήσουμε πάνω σε αυτά που έχουμε, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας ή θα συνεχίσουμε να γκρεμίζουμε και να τρώμε από τα έτοιμα.
Γι’ α αυτό η νίκη μας δεν θα κριθεί μόνο από τα ποσοστά. Θα κριθεί και από το πόσο θα έχουμε προετοιμάσει τους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι της προσπάθειας που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αλλάξει πορεία στη χώρα. Να αλλάξει πολιτική. Να μπούμε σε μία νέα, διαφορετική αναπτυξιακή πορεία. Να αποκτήσουμε διαφορετική πολιτική στα θέματα διαφάνειας. Μια διαφορετική κοινωνική πολιτική. Μια διαφορετική εξωτερική πολιτική. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Προϋποθέτει εκλογές λύτρωσης για τη χώρα και τους πολίτες.
Εμείς, συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Κάθε μέρα, συνεχίζουμε την προσπάθεια να πείσουμε περισσότερους πολίτες για τις θέσεις μας, να αναλύσουμε περισσότερο τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι την Κυριακή των εκλογών.
Η αυτοδυναμία, για να σταματήσει η ακυβερνησία της χώρας, είναι ο στόχος μας. Θεωρούμε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Αλλά ακόμη και με αυτοδυναμία η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εμείς θα θελήσουμε να ανοιχτούμε σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, ακριβώς γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα και θα χρειαστεί συστράτευση όλης της κοινωνίας."