Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ στο Αγρίνιο

To προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του και έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες πολλών συναδέλφων, με λύπη διαπιστώνει πως τα προβλήματα με τις ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες στον ΟΑΕΕ στην περιοχή, όχι μόνον συνεχίζονται, αλλά διογκώνονται.
Έτσι και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που δόθηκαν και μέσα από ανακοινώσεις τύπου από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, όχι μόνον δεν επιλύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε με τις ελλείψεις δερματολόγου και οφθαλμιάτρου, αλλά δημιουργήθηκε και νέο κενό, αυτήν την φορά με την παιδίατρο του ΟΑΕΕ.
Η έλλειψη αυτή, ειδικά την παρούσα χρονική περίοδο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την πανδημία της νέας γρίπης, είναι φυσικό να δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και ανησυχία σε χιλιάδες οικογένειες ασφαλισμένων του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί η απάντηση της τοπικής διοίκησης του ΟΑΕΕ, ότι οι ειδικότητες που δεν υπάρχουν, καλύπτονται από το Γενικό Νοσοκομείο του Αγρινίου!
Δυστυχώς, εκεί που όλοι περίμεναν πως με την είσοδο χιλιάδων νέων ασφαλισμένων στον Οργανισμό οι παροχές θα αναβαθμίζονταν, συμβαίνει τελικά ακριβώς το αντίθετο.
Δεν υφίστανται ούτε οι στοιχειώδεις παροχές, ενώ ταυτόχρονα καλούμαστε να πληρώσουμε αναδρομικά για όλο το 2009 το δυσβάστακτο 5% της αύξησης των εισφορών στο Ταμείο μας.
Αυτή η απαξίωση πρέπει επιτέλους να σταματήσει.