Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκος Καραπάνος: "H Αιτωλοακαρνανία απαιτεί: Ανανέωση Ευθύνης"


Ο κ. Νίκος Καραπάνος «χρίστηκε», πλέον, και επισήμως, νέος υποψήφιος βουλευτής, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής της ηγεσίας της παράταξης για την αναγκαία ανανέωση των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Με την δυναμική της νωπής εμπιστοσύνης του ηγετικού οργάνου της ΝΔ, του Πολιτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Νίκος Καραπάνος ξεκινά την πολιτική του εκστρατεία στην κοινωνία του νομού, με το μήνυμα «Ανανέωση Ευθύνης».
Ο νέος Αιτωλοακαρνάνας πολιτευτής, Νίκος Καραπάνος, δεν καλείται για πρώτη φορά να στηρίξει την παράταξη από θέση πολιτικής ευθύνης. Η ηγετική και πολύχρονη δράση του στην ΟΝΝΕΔ, στο πλευρό καταξιωμένων ΟΝΝΕΔιτών Υπουργών (π.χ. Στυλιανίδη, Ζώη, Χατζηδάκη), ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής της Επιτροπής, αναδεικνύει την πολιτική του δυνατότητα στην προώθηση των αξιών της παράταξης, σε σημαντικά ζητήματα, όπως η ανεργία, η παιδεία και το περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια, αξιοποιήθηκε στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος, στη Ρηγίλλης, παραμένοντας και προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον κεντρικό κομματικό μηχανισμό, αποφεύγοντας να αναμιχθεί επαγγελματικά σε θέσεις ευθύνης, στην Δημόσια Διοίκηση.
Σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο υποψήφιος βουλευτής αποτελεί παράδειγμα αυτοδημιούργητου και επιτυχημένου επιχειρηματία.

Με σημαντικές προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά ασχολήθηκε από νωρίς με τον επιχειρηματικό τομέα, αρχικά ως υπαλληλικό στέλεχος και σήμερα με ιδιόκτητη εισαγωγική εταιρεία.

Αντλώντας πολύτιμη εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την εφαρμογή πρότυπων επιχειρηματικών μοντέλων, τη χρήστη οικονομική διαχείριση και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, προτάσσει, πλέον, ως προτεραιότητα την αξιοποίηση της εμπειρίας του, για την ανάδειξη και επίλυση των καίριων προβλημάτων της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο ίδιος, στην πρώτη του προεκλογική του δήλωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με συγκίνηση, ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση-πρόκληση του Πρωθυπουργού, να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στην αγαπημένη μου πατρίδα.

Αγωνιώ για την Αιτωλοακαρνανία μας, καθώς και για ολόκληρη την Ελλάδα, γι’ αυτό και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εγκαταλείποντας την επί χρόνια επιχειρηματική μου δραστηριότητα, πιστεύοντας ότι θα συμβάλλω ουσιαστικά υπηρετώντας εσάς.

Είμαι έτοιμος να διαθέσω την φρεσκάδα της νεανικής μου ορμής, την ευαισθησία της πολιτικής μου δράσης και την εμπειρία της επαγγελματικής μου πορείας, για μια διαφορετική πρόταση δημιουργίας.

Η Αιτωλοακαρνανία απαιτεί: Ανανέωση Ευθύνης».