Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

"Η Αιτωλοακαρνανία βγαίνει από την απομόνωση" τονίζει ο Σπ. Σπυρίδων

Τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος περιόδευσε σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου στη Δυτική Ελλάδα, συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων.
Σε δηλώσεις του σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα, με τον Πρωθυπουργό, μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας και της ευρύτερης περιοχής.


Η σήραγγα της Καληδόνας, η οποία έχει μήκος 1.200 μέτρων, αποτελεί τμήμα της Ιονίας Οδού, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται μόλις πριν από 4 μήνες και έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 25%, ενώ παραδίδεται στο τέλος του 2010.


Η μαρίνα που δημιουργείται στο Μεσολόγγι έχει συνολική δυναμικότητα 550 θέσεων και αναμένεται να τονώσει την τουριστική κίνηση της πόλης.


Το υπό κατασκευή φράγμα των Αχυρών, προϋπολογισμού 35 εκ. Ευρώ, αφορά στην άρδευση 25.000 στρεμμάτων και θα ενισχύσει με τη λειτουργία του την αγροτική παραγωγή του νομού.
Με το έργο που υλοποιούμε τα τελευταία 5 χρόνια, η Αιτωλοακαρνανία, μια πανέμορφη αλλά παραμελημένη στο παρελθόν περιοχή, βγαίνει πλέον από την απομόνωση.


Τα μεγάλα έργα υποδομών, όπως η Ιονία Οδός, η Ολυμπία Οδός, ο νέος σιδηροδρομικός άξονας Πατρών-Αθηνών, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας, αυξάνουν σημαντικά την προσπελασιμότητα του νομού.


Τα ευρωπαϊκά κονδύλια αξιοποιούνται πλήρως και ήδη στο Γ’ ΚΠΣ έχουμε απορροφητικότητα πάνω από 100%, το ΕΣΠΑ προχωράει με ταχείς ρυθμούς, ενώ και οι ιδιωτικές επενδύσεις, με τα υψηλά κίνητρα που παρέχει ο Αναπτυξιακός Νόμος, είναι ιδιαίτερα αυξημένες.


Τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει από το 2004 είναι ήδη ορατά και θα φανούν ακόμα περισσότερο στα αμέσως επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.