Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Και στην Αιτωλοακαρνανία έρευνες για τη δράση του Λάμπρου Φούντα

Στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας μέσα σε κλίμα θλίψης τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, η νεκρώσιμος ακολουθία του 35χρονου Λάμπρου Φούντα που σκοτώθηκε στη Δάφνη σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης τα ξημερώματα της Τετάρτης, την στιγμή που επιχειρούσε με συνεργό του που διέφυγε, να κλέψει ένα αυτοκίνητο.
Εγγονός ιερέα, γιος Ευρυτάνα υψηλόβαθμου γιατρού της Αεροπορίας ,είχε έναν ακόμη αδελφό και ανιψιός πολύ γνωστού πολιτικού στελέχους της ΝΔ στον νομό, η είδηση του θανάτου του προκαλεί παρά πολλά ερωτηματικά τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στην Αστυνομία, απ'όπου αφήνεται να εννοηθεί πως είναι ισχυρό το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Στην κηδεία του, παραβρεθήκαν συγγενείς και κάτοικοι κυρίως από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο, καθώς και από την Αθήνα. Ο 35χρονος, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, έπειτα από ένοπλη συμπλοκή, ήταν κάτοικος Νέου Κόσμου, είχε συλληφθεί μαζί με άλλα 500 άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου το 1995 στο Πολυτεχνείο, ύστερα από κατάληψη του ιδρύματος.
Το παρελθόν, οι επαφές και οι γνωριμίες του 35χρονου έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας για την Αντιτρομοκρατική. Το σίγουρο είναι πως οι έρευνες της αστυνομίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενδεχομένως να φέρουν αποκαλύψεις, πάντως όσοι τον γνώριζαν από την περιοχή και το χωριό του, μιλούν για ένα ευγενικό παιδί, εξαιρετικό στη δουλεία του, μιας και εργάζονταν ως βιοχημικός σε μεγάλο εργαστήριο στην Αθήνα.
Δεν αποκλείεται ο 35χρονος να ετοίμαζε κάποιο χτύπημα με συνεργούς του την Πέμπτη, μιας και όπως διαπιστώθηκε, είχε πάρει άδεια από την δουλειά του την ημέρα εκείνη.
Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - βαλλιστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε ότι αφορά την ένοπλη συμπλοκή στην περιοχή της Δάφνης, προέκυψαν τα ακόλουθα:
- Το περίστροφο που βρέθηκε δίπλα στον θανάσιμα τραυματισθέντα Φούντα Λάμπρο έφερε δύο πυροδοτημένους κάλυκες και τέσσερα φυσίγγια, διαμετρήματος 0,38 special , και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις
- Οι τέσσερις από τους πέντε κάλυκες που βρέθηκαν στη Σκηνή του περιστατικού ανήκουν στα δύο υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή. Ο πέμπτος έχει βληθεί από πιστόλι, τύπου GLOCK .
- Οι δύο βολίδες και ένα μεταλλικό θραύσμα βολίδας έχουν βληθεί από υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού, ενώ οι άλλες δύο έχουν βληθεί από το παραπάνω περίστροφο.
- Στo γάντι που έφερε στο δεξί χέρι του ο θανάσιμα τραυματισθείς βρέθηκαν σωματίδια κατάλοιπων πυροβολισμού. Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Με ανακοίνωσή της η αστυνομία καλεί όσους πολίτες γνωρίζουν οποιοδήποτε στοιχείο να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 1014, 1964 και 170. Επισημαίνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.