Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Υψηλού επιπέδου εικαστικό γεγονός στην Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου







Η έκτη διαδρομή του κύκλου των εκθέσεων «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», που από το 2005 οργανώνει, με συνέπεια η «Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου» στο Μεσολόγγι, εγκαινιάστηκε στα πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου της Ιερής Πόλης για την επέτειο της ηρωικής Εξόδου, το βράδυ της περασμένης Κυριακής (21-3-2010).
Πλήθος φιλότεχνων απόλαυσαν την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της έκθεσης, έργα επτά σύγχρονων διακεκριμένων καλλιτεχνών στα οποία αποδίδεται εικαστικά, η ατμόσφαιρα και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Μεσολογγίου.
Στη σύντομη τελετή των εγκαινίων, για την έκθεση αλλά και τη πολύχρονη προσφορά της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου στην αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της περιοχής αναφέρθηκαν με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο πρώην Υπουργός, Χρίστος Βερελής.
Από την πλευρά του καλωσορίζοντας το κοινό ο πρόεδρος της Πινακοθήκης, Χρήστος Μοσχανδρέου τόνισε «την για 14 χρόνια συνεχή και συνεπή προσπάθεια της Πινακοθήκης για τη διοργάνωση και φιλοξενία υψηλού επιπέδου εικαστικών συναντήσεων.»
Η έκθεση που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά και αποτελεί θεσμό, περιλαμβάνει έργα των: Νίκου Γαβαλλά, Κωστή Γεωργίου, Απόστολου Γιαγιάννου, Ελένης Δελή, Γιώργου Κατημερτζόγλου, Εύης Σιδέρη, Γιάννη Bach Σπυρόπουλου. Οι καλλιτέχνες περιηγήθηκαν στις ομορφιές της πόλης και εμπνεύσθηκαν από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της, τα οποία απέδωσαν εικαστικά. Το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, η λιμνοθάλασσα με τις γαΐτες- χαρακτηριστικές βάρκες της, το λιμάνι, οι Πελάδες-μικρές ταπεινές καλύβες των ψαράδων, το ηλιοβασίλεμα, αλλά και όλο το τοπίο γενικότερα αποτέλεσαν γάργαρη πηγή δημιουργίας.
Ανάμεσα στο πλήθος των επισκεπτών διακρίναμε τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, τον δήμαρχο Οινιάδων, Αντώνη Αλετρά, τον αντιδήμαρχο Αγρινίου, Στάθη Τσούκαλο, τον αντιδήμαρχο Αιτωλικού, Νίκο Σιαμαντά, τον πρόεδρο του ΔΣ Οινιάδων, Δημήτρη Λιαπίκο.
Οι εικαστικές διαδρομές στο Μεσολόγγι θα ολοκληρωθούν το 2011 με την έβδομη έκθεση, όπως είχε προαναγγείλει η Πινακοθήκη Χρ. & Σ. Μοσχανδρέου το 2005. Με την ολοκλήρωση και αυτής της «διαδρομής», θα γίνει παρουσίαση όλων των διαδρομών, με όλες τις δημιουργίες των συμμετεχόντων εικαστικών καλλιτεχνών από το 2005 έως το 2011.
Η έκθεση «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» διαρκεί από τις 21 Μαρτίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου, με ώρες λειτουργίας 11.00-13.00μμ. κάθε Σάββατο –Κυριακή.