Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Εικαστικά γεγονότα που συμβάλουν ουσιστικά στην πολιτιστική αναβάθμιση




Χωρίς υπερβολή αυτό το διάστημα (σ.σ. εορτών του Πάσχα) στο Μεσολόγγι υπάρχει ακόμη ένας επιπρόσθετος λόγος για να το επισκεφτεί κάποιος την πόλη, αφού, εκτός από τις κορυφαίες εκδηλώσεις για την επέτειο της ηρωικής Εξόδου. στην πόλη παρουσιάζονται τρεις υψηλού επιπέδου εκθέσεις.
Η έκθεση «Αλάτι – Ο Λευκός Θησαυρός» στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», η έκθεση ζωγραφικής «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου και η έκθεση φωτογραφίας «Αλισάχνης Μύρον» του Βασίλη Αρτίκου στο Τρικούπειο.
Πρόκειται για εικαστικά γεγονότα που καλύπτουν τις απαιτήσεις των φιλότεχνων και κυρίως αναδεικνύουν με ξεχωριστό και συνάμα ουσιαστικό τρόπο τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου της περιοχής.
Παράλληλα, η οργανωτική αρτιότητα της έκθεσης στη «Διέξοδο», το εικαστικό αποτέλεσμα των έργων που εκτίθενται στην πινακοθήκη Μοσχανδρέου και η αποτύπωση του τοπίου και των ανθρώπων του Μεσολογγίου από τον φακό του Βασίλη Αρτίκου είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό συναίσθημα θαυμασμού και ικανοποίησης και στον πιο «απαιτητικό» επισκέπτη.