Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Με οικονομικούς παράγοντες της Ν. Αμερικής ο Σταύρος Καραγκούνης

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, στις εκλογές του Οκτωβρίου Σταύρος Καραγκούνης συναντήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα με τον συντονιστή της Τράπεζας του Νότου (Banco del Sur), τέως Υπουργό Οικονομικών του Εκουαδόρ και μέλος της Επιτροπής Στίγκλιτς (Stiglitz Committee), Πέδρο Πάεζ.
Ο Πάεζ ήταν προσκεκλημένος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, μαζί με τον Προέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Συμπροέδρου της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Λόταρ Μπίσκυ.
Με τον Πέδρο Πάεζ ο Σταύρος Καραγκούνης συζήτησε την εναλλακτική πρόταση της αριστεράς για την έξοδο από την κρίση.
Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι το πείραμα, που απέτυχε στην Λατινική Αμερική την προηγούμενη δεκαετία εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα απροκάλυπτα, με συνένοχους όλα τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, που έχουν πνίξει κάθε διαφορετική φωνή και προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για έξοδο από την κρίση, παρά μόνο αυτός του κ. Ρέν.
Αν το πείραμα αυτό γίνει δεκτό στην Ελλάδα και πετύχει σύμφωνα με τις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού και των αγορών, τότε το μέλλον των λαών της Ευρώπης θα είναι σίγουρα δυσοίωνο.
Θα είναι το τέλος της αστικής ευρωπαϊκής τάξης όπως την ξέρουμε και κυρίως της γερμανικής.
Με τον Λόταρ Μπίσκυ τόνισε ο Σταύρος Καραγκούνης την προσπάθεια των αγορών να σπείρουν διχόνοια στους δύο λαούς και δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην αντιπολιτευτική γραμμή του αριστερού κόμματος στη Γερμανία, το οποίο παρενέβη επανειλημμένα στην γερμανική βουλή (Bundestag) δείχνοντας την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη οι πρωτοβουλίες του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Λόταρ Μπίσκυ (αριστερά) και τον Σταύρο Καραγκούνη.