Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ

Η αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του ρόλου της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ, αποτελεί το ζητούμενο για την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος, έτσι όπως διαφάνηκε από τις τοποθετήσεις τους στην σημερινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης στο Μεσολόγγι.
Στην συνεδρίαση από την κεντρική διοίκηση του κόμματος συμμετείχαν ο γραμματέας οργανωτικού Μανώλης Αγγελάκας, ο αναπληρωτής του Θύμιος Δρόσος και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Μενέλαος Δασκαλάκης.
Στην εισήγησή του ο κ. Αγγελάκας περιέγραψε τις σκέψεις που υπάρχουν για την αναδιοργάνωση των κομματικών οργανώσεων ώστε αυτές κυριολεκτικά να αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και ταυτόχρονα να διαχέουν σ’ αυτή τον πολιτικό λόγο του κόμματος.
Έκανε λόγο για ανοιχτές κομματικές οργανώσεις που θα λειτουργούν χωρίς στεγανά και κυρίως οι επικεφαλής τους θα έχουν διακριτό ρόλο σχετικά με θέσεις και αξιώματα της δημόσιας ζωής. «Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ή της τοπικής δεν θα μπορεί να διεκδικεί θέση υποψηφίου βουλευτή ή δημάρχου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκας.
Επίσης ο κ. Αγγελάκας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της υιοθέτησης από το συνέδριο ρηξικέλευθων προτάσεων, τόσο για την κομματική οργάνωση όσο και για το δημόσιο βίο αναφέροντας ως παράδειγμα «τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200».
Κάλεσε τα μέλη της ΝΟΣ να καταθέσουν τις προτάσεις τους ενόψει του συνεδρίου και τους ανακοίνωσε ότι στις 20 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει τους κατευθυντήριους άξονες για την οργανωτική αναδιοργάνωση της ΝΔ.
Σε δηλώσεις ο Μανώλης Αγγελάκας αναφορικά με τον «Καλλικράτη» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΝΔ να μην «χρίσει» υποψηφίους δημάρχους αλλά τόνισε ότι για το κόμμα βαρύτητα θα δοθεί στις εκλογές για τους περιφερειάρχες.
Αναφορικά τώρα με τις τοποθετήσεις των στελεχών της ΝΔ κοινός παρονομαστής όλων ήταν αφενός η απογοήτευση για το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου και τα αίτια που οδήγησαν σ’ αυτό και αφετέρου η καθολική αποδοχή του νέου προέδρου Αντώνη Σαμαρά.


Μ. Δασκαλάκης: «Είναι γνωστοί αυτοί που δεν υπάκουσαν στις εντολές Καραμανλή για ανοιχτές πόρτες»
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του γενικού διευθυντή της ΝΔ, Μανώλη Δασκαλάκη σε απάντηση που έδωσε σχετικά με την αντιμετώπιση που τύγχαναν, στελέχη του κόμματος από κυβερνητικούς αξιωματούχους.
«Έγιναν επτά κλειστές συσκέψεις υπό τον Κώστα Καραμανλή και δόθηκαν σαφείς εντολές σε υπουργούς και γενικούς γραμματείς για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουν τους βουλευτές, τα κομματικά στελέχη κλπ.
Πολλοί τις εφάρμοσαν… γνωρίζουμε όμως αυτούς που δεν τις εφάρμοσαν και το ρόλο τους…»
τόνισε ο κ. Δασκαλάκης παγώνοντας κυριολεκτικά το ακροατήριο.


«Γκρίνιες» για τη μειωμένη συμμετοχή
Η συμμετοχή των στελεχών της ΝΔ στην συνεδρίαση της ΝΟΣ σίγουρα δεν σκόρπισε χαμόγελα αφού σ’ αυτή συμμετείχαν λιγότερο από το 50% των μελών της. Η «ισχνή» συμμετοχή όπως είναι αναμενόμενο πυροδότησε «γκρίνια» με στόχο το προεδρείο της ΝΟΔΕ αφού πολλοί παριστάμενοι σε κατ’ ιδίαν τους συζητήσεις έκαναν λόγο για «έλλειμμα ευθύνης».
Παρόντες όμως στην συνεδρίαση ήταν οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης και σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.