Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Ναύπακτος συμμετέχει ενεργά στην Ώρα της Γης

«Αλλάζουμε νοοτροπία - προστατεύουμε το περιβάλλον - δίνουμε το μήνυμα της ελπίδας για το μέλλον-Συμμετέχουμε ενεργά-Συμμετέχουμε δυναμικά στην παγκόσμια εκστρατεία για την Ώρα της Γης», με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης κάλεσε όλους τους πολίτες της Ναυπάκτου να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα το προσεχές Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, στις 20:30 το βράδυ, στα πλαίσια της εκστρατείας της WWF για την «Ώρα της Γης», σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Ν. Κούμπιο και τον εκδότη του περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ+ ΜΠΛΕ, Τ. Ξύδη.

Όπως ο ίδιος τόνισε «Η Ναύπακτος για δεύτερη συνεχή χρονιά μαζί με τη WWF και με εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, δίνει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε ΟΛΟΙ τα φώτα για μια ώρα και μεταδίδουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Έτσι για μία ώρα από τις 20:30 έως τις 21:30 σβήνουν τα φώτα στο Λιμάνι και το Κάστρο της Ναυπάκτου, καθώς και στα Δημοτικά Κτίρια.
Στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπάκτου, οι οποίες θα γίνουν στο Λιμάνι της Ναυπάκτου, συμμετέχουν εθελοντικά το χορευτικό της Μάρθας Καραλή, καθώς και παιδιά και μαθητές οι οποίοι θα μοιράζουν κεριά στις εισόδους του Λιμανιού, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπάκτου για μία ώρα θα συμμετέχει δίνοντας το δικό της ξεχωριστό τόνο.

Μόλις τέσσερις μέρες πριν από την Ώρα της Γης 2010 η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή δράση κατά της αλλαγής του κλίματος. Μπορούμε όμως ακόμα καλύτερα! Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε ΟΛΟΙ τα φώτα για μια ώρα και μεταδίδουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ήδη 206 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 232 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 733 φορείς και επιχειρήσεις. Επιπλέον, περισσότεροι από 16.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης www.wwf.gr/earthhour, ενώ οι συμμετοχές σε σχετικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.
Κατά την Ώρα της Γης 2010 παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι.
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2007, αλλά πλέον συμμετέχουν σε αυτήν περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Πέρσι, η συμμετοχή του WWF Ελλάς άγγιξε επίπεδα-ρεκόρ: παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αλλά και η Βουλή των Ελλήνων παρέμειναν βυθισμένα στο σκοτάδι για μια ολόκληρη ώρα, ενώ η χώρα μας κατέλαβε τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με την ενθουσιώδη συμμετοχή 480 Δήμων και περίπου ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών.