Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην πρώτη συνάντηση φοιτητών για το ανοιχτό λογισμικό στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Μεγάλη επιτυχία είχε η πρώτη συνάντηση της Κοινότητας Φοιτητών/Φίλων Ubuntu Smartvoice του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Η κοινότητα αυτή δημιουργήθηκε με το μεράκι φοιτητών του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία (ΕΠΔΟ) και άνοιξε τις πύλες του σε όλους του φοιτητές του ΤΕΙ.
Στόχος της κοινότητας αυτής είναι η προώθηση του ανοιχτού λογισμικού στην κοινότητα του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Η κοινότητα άρχισε να συστήνεται μετά το ερέθισμα που έδωσαν τα ανοιχτά σεμινάρια που διοργανώνει το εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας (eBusiness Lab) στο ΤΕΙ του Μεσολογγίου.
Μέσα από αυτά τα σεμινάρια, που απευθύνονται σε ολόκληρη την κοινότητα του ΤΕΙ, έχουν εκπαιδευτεί, δωρεάν, πάνω σε θέματα ανοιχτού λογισμικού περισσότεροι από 140 φοιτητές, μέσα σε λιγότερους από 6 μήνες.
Στην πρώτη συνάντηση της κοινότητας, που έγινε στο εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας (www.ebusiness-lab.gr), βρέθηκαν περισσότερα από 25 άτομα.
Η αναβαθμισμένη υποδομή του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία, έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του καιρού.
Παρά την απουσία ηλεκτρικού ρεύματος, με την κατάλληλη υποστήριξη από το εργαστήριο, οι φοιτητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις πάνω στα βασικά του λειτουργικού συστήματος Ubuntu και έγινε και επίδειξη μερικών λειτουργιών του.
Ακολούθησε χαιρετισμός με τηλεδιάσκεψη από τον Προϊστάμενο του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία, Αναπληρωτή Καθηγητή κ Σπύρο Συρμακέση, που παρότρυνε τους φοιτητές να ενισχύσουν τη δραστηριοποίησή τους και υποσχέθηκε την υποστήριξη του τμήματος σε οποιαδήποτε ανάλογη δραστηριότητά τους.
Ενδιαφέρον είχε η παρουσία φοιτητών εκτός από το τμήμα ΕΠΔΟ, αλλά και από άλλα τμήματα όπως της Λογιστικής και του Αυτοματισμού καθώς επίσης και η δίψα για περισσότερες δραστηριότητες, οργανωμένες από τους ίδιους τους φοιτητές!
Η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση της οργανωτικής ομάδας για το επόμενο βήμα, που θα είναι η διοργάνωση ξεχωριστού workshop για περισσότερες πληροφορίες πάνω στις δυνατότητες του ανοιχτού λογισμικού.