Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου στο Μεσολόγγι








Ύστερα από την πετυχημένη παρουσίαση στην Τεχνόπολις της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου με τίτλο «Μεσολόγγι – Αλισάχνης Μύρον» από χθες Πέμπτη 25 Μαρτίου ξεκίνησε η επίσημη λειτουργία της και στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην πρόσφατα ανακαινισμένη δυτική αίθουσα του Τρικούπειου.
Παρουσία εκατοντάδων φιλότεχνων έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Μεσολόγγι – Αλισάχνης Μύρον" και η παρουσίαση του ομώνυμου λευκώματος του Βασίλη Αρτίκου. Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της 184ης επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, από το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου.
«Οι εικόνες που αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό του Βασίλη Αρτίκου παρουσιάζουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, αναδεικνύοντας με ξεχωριστό τρόπο ακόμη και τις πιο απλές στιγμές της καθημερινότητας του τόπου καταγωγής του» σημειώνει ο ποιητής Σωτήρης Κακίσης στο ποίημά του, που προλογίζει το λεύκωμα της έκθεσης..
Στα εγκαίνια με θερμά λόγια χαιρέτισαν το μεγάλο εικαστικό γεγονός, ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Στεργίου Πολίτης.
Τη λιτή τελετή των εγκαινίων «έκλεισε» φανερά συγκινημένος από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ο Βασίλης Αρτίκος, μιλώντας για τα ερεθίσματα της «δουλειάς» του και ευχαριστώντας όσους συνέδραμαν στην οργάνωση της έκθεσης.
Η έκθεση στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο θα λειτουργήσει ως το Σάββατο 10 Απριλίου, καθημερινά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, 10:00 έως 2:00μμ και 6:00μμ. έως 10:00μμ..