Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«ΦΩΤΟγραφίζοντας ΛΕΜΕ για το Μεσολόγγι» (VIDEO)




Το κοινό θαυμάζει τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση
"ΦΩΤΟγραφίζοντας ΛΕΜΕ για το Μεσολόγγι"


Μια ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση για πρώτη φορά των φωτογραφικών έργων των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου στα πλαίσια της έκθεσης με θέμα: « ΦΩΤΟγραφίζοντας ΛΕΜΕ για το Μεσολόγγι » που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Τρικούπειο.
Το κοινό που έδωσε ένα εντυπωσιακό παρών απόλαυσε τα έργα των μελών της φωτογραφικής λέσχης που αποτελούν την αποτύπωση της περιοχής του Μεσολογγίου. Μια αποτύπωση της σύγχρονης πραγματικότητας και κυρίως του τοπίου της περιοχής και η οποία απέχει από το «κλίμα της μιζέριας» που έντεχνα καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια από τους γνωστούς κύκλους…



Η Ραλλού Κυριακοπούλου καλωσορίζει το κοινό εκ μέρους της ΦΩΤΟΛΕΜΕ



Τα μέλη της ΦΩΤΟΛΕΜΕ εμφανώς ενθουσιασμένα από την παρουσία του κοινού στο επίσημο ξεκίνημα της έκθοεσης
Η Ραλλού Κυριακοπούλου  ανοίγοντας την τελετή των εγκαινίων  έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες της  Φωτογραφικής Λέσχης,  η οποία ιδρύθηκε στο Μεσολόγγι πριν λίγους μήνες, από μια ομάδα ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και αναζητήσεων, με κοινή αγάπη για τη φωτογραφία, το Μεσολόγγι και τον πολιτισμό. Στόχος της είναι η ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης, η καλλιτεχνική έκφραση και η επικοινωνία μεταξύ των μελών της.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Μεσολογγίου,  Παναγιώτης Κατσούλης είπε ότι, η συγκεκριμένη έκθεση αναδεικνύει την προσπάθεια και  την συλλογική δράση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης και επαίνεσε τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης.
Ο πρόεδρος της  Λέσχης Φωτογραφίας , Βασίλης Αρτίκος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε λόγο για την αξία του πολιτισμού, όταν αυτός παράγεται από τους ίδιους τους πολίτες και πρότρεψε τη δημοτική αρχή να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες, τονίζοντας  την ανάγκη να αξιοποιηθούν  οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς, τα ντόπια ταλέντα και η ερασιτεχνική δημιουργία  των νέων ανθρώπων. 
Όπως αναφέραμε, μέσα από το φωτογραφικό φακό και την προσωπική οπτική γωνία των μελών της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. ξεδιπλώνονται οι ποικίλες πτυχές αυτής της ιδιαίτερης πόλης, αναδεικνύεται  το φυσικό τοπίο της, αποθανατίζονται οικεία πρόσωπα της πόλης, περιγράφεται η καθημερινότητά της και με την ασπρόμαυρη ή έγχρωμη αποτύπωση των έργων, παρουσιάζεται στους επισκέπτες το παρελθόν και η ιστορία της.
 Η Έκθεση  θα λειτουργεί  στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, έως τις  30 Απριλίου 2011 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα από τις  11:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. & 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.