Κυριακή 7 Απριλίου 2019

"ΈΞΟΔΟΣ" η θεατρική παράσταση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου για τις "Γιορτές Εξόδου 2019"


«Έξοδος» είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που θα ανεβάσουν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου στα πλαίσια των «Γιορτών Εξόδου 2019» την Κυριακή και Δευτέρα 14&15 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του νομαρχιακού μεγάρου στο Μεσολόγγι.
Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται  σε μια ιδέα της θεατρικής  ομάδας Θεατρικής Ομάδας «ΑNIMA.» και όπως τονίζεται σε προλογικό σημείωμα από την εκπαιδευτική ομάδα που έχει την επιμέλεια: «Η θεατρική παράσταση σκοπό έχει να αποδείξει  το μεγαλείο της γυναικείας φύσης σε όλες τις δύσκολες για το ελληνικό έθνος στιγμές.
Όλες αυτές οι γυναίκες -αγωνίστριες που παρέμειναν στο παρασκήνιο των γεγονότων  και η προσφορά τους λησμονήθηκε, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε με την βοήθεια των μαθητριών του σχολείου μας.



Θέλουμε λοιπόν να καταθέσουμε φόρο τιμής σε όσες εμφορούμενες από εθνικό παλμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης προσέφεραν τα μέγιστα στον αγώνα του έθνους υπομένοντας έως και τον μαρτυρικό θάνατο
Την επιμέλεια της παράστασης έχουν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου: Ζέτα Λάττα,  Φιλόλογος, Αικατερίνη Γριβοπούλου, Φιλόλογος  και Ανδρονίκη Πατούλια, Φιλόλογος