Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

«Εθισμός στο Διαδίκτυο» το θέμα ενημερωτικής δράσης στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου

Την περασμένη Δευτέρα 15/4/2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους μαθητές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερωτική δράση στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο». Ο εθισμός στο διαδίκτυο αφορά σε μια νέα σχετικά μορφή εξάρτησης που χαρακτηρίζεται από την υπέρμετρη, ανεξέλεγκτη και παρορμητική χρήση του διαδικτύου, παρεμποδίζοντας τη φυσιολογική ζωή του ατόμου και δημιουργώντας άγχος και δυσφορία στο οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό ή σχολικό του περιβάλλον. 

Την παρουσίαση επιμελήθηκε η Φιλόλογος και στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Παπασπύρου Δήμητρα, η οποία με τη χρήση διαδραστικών μέσων ανέλυσε τον ορισμό, τις εκφάνσεις, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης του εθισμού στο διαδίκτυο, διανέμοντας συγχρόνως και έντυπο υλικό με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση τους αναφορικά με την εν λόγω θεματική. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν και μια ταινία μικρού μήκους σχετική με το θέμα, για να αναλύσουν στη συνέχεια τα μηνύματα που έλαβαν από αυτήν στα πλαίσια μιας εποικοδομητικής συζήτησης. 



Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Διευθυντή του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου κ. Κονδραλή Σπυρίδων για την πρόσκληση και την ολόπλευρη στήριξή του, την κ. Μπάρλα Παρασκευή αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς για την αρωγή τους στη διοργάνωση της δράσης αυτής, καθώς και τους μαθητές για τη γόνιμη και ουσιαστική συμμετοχή τους. 

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο), Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420, Email: kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr