Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Υποψήφια με τον συνδυασμό του Απ. Κατσιφάρα η Καλλιρρόη Αυδή! - Έξι ακόμη υποψήφιοι σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πρόοδο»


Έξι νέους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους ανακοινώνει ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο», επικεφαλής του οποίου είναι ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
«Η στελέχωση του συνδυασμού μας συνεχίζεται, με πρόσωπα καταξιωμένα στον κοινωνικό, επιστημονικό ή επαγγελματικό τους χώρο. Με πρόσωπα που συντάσσονται με τις αρχές, τις αξίες και τον αμιγώς αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του συνδυασμού μας. Τους εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία», ανέφερε σε δήλωση του ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» θα είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας η κοινωνιολόγος Καλλιρρόη Αυδή, ο γεωπόνος Σάββας Βλάχος και ο Κωνσταντίνος Γιάκος που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.
Αντιστοίχως, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας προστίθενται ο δικηγόρος Βασίλης Μάρκου, η συνταξιούχος ΙΚΑ – εθελόντρια Γωγώ Νικολοπούλου-Καράμπελα και η νοσηλεύτρια Άννα Χανδρινού.

Αναλυτικότερα:  
Στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας




Η Καλλιρρόη Αυδή

Η Καλλιρρόη Αυδή είναι Κοινωνιολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων», του Open University of Cyprus και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην «Τοπική και
Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Πειραιά, Αριστοτέλειου και Δημοκρίτειου.
Διαθέτει Πτυχίο Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας, της ΠΑΤΕΣ-ΣΕΤΕΤΕ Πατρών.
Σήμερα είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Εσωτερικής Ανταπόκρισης της Διεύθυνσης ΚΕΠ, στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.


Ο Σάββας Βλάχος
Ο Σάββας Βλάχος γεννήθηκε στον Πρόδρομο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και ζει στο Αγρίνιο.
Έχει σπουδάσει Γεωπόνος και είναι Μεταπτυχιακός Φοιτητής στον τομέα της Αγροδιατροφής.
Είναι προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στο Δημόσιο ασχολήθηκε με τα προγράμματα των αγροτικών επενδύσεων (Επιχειρησιακά προγράμματα Νέοι αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση-Τυποποίηση και Μελισσοκομία).
Από οικογενειακή παράδοση (τρίτη γενιά) μελισσοκόμος, διατηρεί μελισσοκομική μονάδα μαζί με την οικογένειά του, με σκοπό την παραγωγή μελιού και προϊόντων μέλισσας. Επίσης καλλιεργεί ελιές και αρωματικά φυτά.

Ο Κωνσταντίνος Γιάκος
Ο Κωνσταντίνος Γιάκος γεννήθηκε στη Λεπενού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και έζησε στο Αγρίνιο. Σπούδασε στο ΤΕΕ Αγρινίου παίρνοντας πτυχίο Μηχανολόγου/Μηχανικού.
Το 1990 εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Λίπσταντ της Γερμανίας όπου εργάστηκε σε βιομηχανία ανταλλακτικών αυτοκίνητων. Το 1997 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στην INTERCAR αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καβάλα.
Το 2001 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Αγρίνιο εξασκώντας το επάγγελμα του μηχανικού αυτοκινήτων.
To 2005 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Π.Υ Αγρινίου, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα.

Στην Π.Ε Αχαΐας


Ο Βασίλειος Κ. Μάρκου
Ο Βασίλειος Μάρκου είναι δικηγόρος, μέλος δικηγορικής εταιρείας με έδρα την Πάτρα.
Έχει τελειώσει την Νομική Αθηνών, είναι τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Φιλοσοφίας και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον τομέα της Εγκληματολογίας.
Ασχολείται από νεαρή ηλικία με τα κοινά, όντας ενεργός στον φοιτητικό συνδικαλισμό, υπήρξε υποψήφιος σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, ενώ έχει παρουσία στον τοπικό και πανελλήνιο τύπο με άρθρα πολιτικού περιεχομένου.
Έχει κοινωνική δράση στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. 

Η Γωγώ Νικολοπούλου-Καράμπελα
Η Γωγώ Νικολοπούλου-Καράμπελα γεννήθηκε στο Άλσος Αχαΐας και είναι συνταξιούχος ΙΚΑ.
Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης.
Εργάσθηκε από το 1978 μέχρι την συνταξιοδότησή της ως Υπεύθυνη στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Περιφερειακό Παράρτημα Πάτρας.
Αναπτύσσει έντονη εθελοντική δράση στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Τμήμα Πρόνοιας) και στην «Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ για έναν άλλο τρόπο ζωής».

Η Άννα Χανδρινού
Η Άννα Χανδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει στην Πάτρα και είναι δημότης Πατρέων.
Είναι απόφοιτη του Επαγγελματικού Λυκείου με Πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βοηθού Νοσηλευτή.
Έχει εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ως Βοηθός Νοσηλευτή, απ’ όπου και έλαβε την Άδεια Ασκήσεως του επαγγέλματός της.