Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Εγκαινιάστηκε στο Μεσολόγγι ο εκθεσιακός χώρος του Ομίλου Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού "Ο Λιάρος" (VIDEO)


Φωτό: Νίκος Τσοκάντας
Με μια λιτή τελετή έγιναν χθες στο Μεσολόγγι τα εγκαίνια του εκθετηρίου του Ομίλου Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος», ενός χώρου στον οποίο εκτίθενται σε ειδικές προθήκες κειμήλια του 19ου και 20ου αι.
Αναμφίβολα πρόκειται για ακόμη έναν χώρο που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη του Μεσολογγίου καθώς τα εκθέματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το ιστορικό της παρελθόν.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο χώρος που βρίσκεται στην οδό Ραζηκότσικα ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε με πολλή προσωπική εργασία των μελών του ομίλου, έχοντας όμως τη υλική συμπαράσταση από φορείς αλλά και απλούς πολίτες της περιοχής.
Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας είναι κάτι παραπάνω από θετικό αφού στο εκθετήριο αφενός παρουσιάζονται κειμήλια από οικογενειακές συλλογές που δόθηκαν στον όμιλο και αφετέρου είναι αυτονόητη η συμβολή στη διατήρηση της ιστορικής και πολιτισμικής μνήμης.
Φωτό: Νίκος Τσοκάντας
Στο βίντεο που ακολουθεί ο πρόεδρος του Ομίλου, Νίκος Βλαχόπουλος αναφέρεται κατά τον χαιρετισμό του στη χθεσινή τελετή των εγκαινίων στο δύσκολο εγχείρημα που έφεραν σε πέρας τα μέλη του «Λιάρου»: