Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

«30 χρόνια πορείας σε φωτεινά μονοπάτια 1989-2019. Μια αληθινή ιστορία» το βιβλίο της Μαρίας Τσούτσου για το εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα" παρουσιάστηκε σε λαμπρή τελετή στην Αθήνα


Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, πραγματοποίησε, με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, μια υπέροχη εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στο ξενοδοχείο KING GEORGE, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο – λεύκωμα «30 χρόνια πορείας σε φωτεινά μονοπάτια 1989-2019. Μια αληθινή ιστορία», που συνέγραψε η κυρία Μαρία Τσούτσου, Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:



- ο Σεβαστός Πατέρας Παναγιώτης Τσιαντής, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας
- η κα Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκός, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
- ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος
- ο κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου
 - η κα Σοφία Λαναρά, Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκ μέρους του Δημάρχου κ. Νικόλαου Καραπάνου
- η κα Μαρία Γκέρτσου, Εκδότρια του οίκου GEMA και χορηγός του βιβλίου
- ο κ. Γιάννης Λυμβαίος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΜΕΑ
- ο κ. Παναγιώτης Χολής, Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ
- ο κ. Χρήστος Σαλαούνης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου

Την εκδήλωσή τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους:
- ο κ. Δημήτριος Γκέρτσος Επιχειρηματίας - Χορηγός
- ο κ. Χρίστος Βερελής, π. Υπουργός
- ο κ. Κώστας Ζουράρις, Βουλευτής
- ο κ. Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας
- η κα Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Αγρινίου
- ο κ.  Χρήστος Ροκόφυλλος, τ. Υπουργός
- ο κ. Χρήστος Κοκκινοβασίλης, τ. Υπουργός
- ο κ. Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας
- ο κ. Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος και π. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
- Πρόεδροι και εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και πολλοί επίσημοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», κα Διονυσία Σαμαντά και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου μας κα Βασιλική Μαραγιάννη. Την εκδήλωση συντόνιζε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης.
Ο εξαίρετος ηθοποιός κ. Τάσος Νούσιας απήγγειλε με τη θαυμάσια φωνή του ένα συγκινητικό ποίημα «Ο Σταυραετός» του Κώστα Κρυστάλλη.
Η Προσωπάρχης κα Θεοφανή Τσιμπουράκη διάβασε το γράμμα της κ. Μαρίας Τσούτσου προς τα παιδιά με την πληγωμένη νοημοσύνη.
Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τη μελωδική φωνή της αοιδού κας Ευγενίας Γρέντζελου, την οποία πλαισίωσαν οι θαυμάσιοι μουσικοί Σπύρος Χολέβας και Πάνος Μαμασούλας.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τους εν Αθήναις Αιτωλοακαρνάνες, τους πολιτικούς, τα μέλη, τους φίλους μας, τους εθελοντές, τους  χορηγούς και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς τα ΜΜΕ και την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ για την προβολή της εκδήλωσης.
Ήταν μια υπέροχη, μοναδική βραδιά, μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, όπου όλοι μαζί γιορτάσαμε τα τριάντα χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς, συλλογικής εργασίας, εθελοντισμού και αγάπης στον ευαίσθητο και δύσκολο τομέα της εκπαίδευσης των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Ευχόμαστε να συνεχίσει και στο μέλλον το Εργαστήρι μας να προσφέρει ποιότητα ζωής και πολιτισμό στους αδύναμους συνανθρώπους μας με την πληγωμένη νοημοσύνη.» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του Εργαστηρίου.