Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

«Το άγχος των εξετάσεων – στρατηγικές αντιμετώπισης» το θέμα εκδήλωσης στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, δια του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας και τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, Π. Ζαβιτσανάκη διοργανώνουν αύριο Παρασκευή 28 Απριλίου και ώρα 9.00 π.μ. στο χώρο του σχολείου, ενημερωτική συνάντηση με τους μαθητές που έχει αντικείμενο την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους κατά την περίοδο των σχολικών εξετάσεων.

Η ενημερωτική συνάντηση έχει ως θέμα «Το άγχος των εξετάσεων – στρατηγικές αντιμετώπισης» και θα παρουσιασθεί από την κυρία Πολυξένη Σιάσου, Κλινική Ψυχολόγο – MSc Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Πέρα από την κεντρική τοποθέτηση της κυρίας Πολυξένης Σιάσου, επιδίωξη της ενημερωτικής συνάντησης είναι ο διάλογος και η διαδραστική συμμετοχή των ίδιων των μαθητών σχετικά με το αντικείμενο συζήτησης.

Στόχος του εγχειρήματος είναι ν’ αποτελέσει την απαρχή για μελλοντικές συμβουλευτικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που θ’ αφορούν την ευαίσθητη σχολική ηλικία.