Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στην Κοινότητα Σαμαρίνας χθες στο Μεσολόγγι


Τιμητική εκδήλωση στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου ήταν  αφιερωμένη στην αδελφοποιημένη Κοινότητα Σαμαρίνας του Δήμου Γρεβενών έγινε χθες το απόγευμα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δημήτρης Μπουσμπουρέλης, ενώ τους εκπροσώπους της Κοινότητας Σαμαρίνας και του Δήμου Γρεβενών καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.
Όπως είπε κατά την ομιλία του «Με ειλικρινή αισθήματα εκτίμησης, σας καλωσορίζουμε και σας τιμούμε απόψε στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την πόλη των προγόνων μας. Ο κοινός αγώνας τους ας αποτελέσει για τη δική μας γενιά αλλά και τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, ένα φωτεινό παράδειγμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης. Δε θα μπορούσαν να λείπουν οι πρόγονοί σας από τη μεγάλη στιγμή της Εξόδου. Οι Σαμαριναίοι της Φρουράς των Μακεδόνων πολέμησαν γενναία, σε έναν τόπο μακριά από το δικό τους. Συνέτρεξαν με όλες τους τις δυνάμεις τους πολιορκημένους του Μεσολογγίου. Η λευτεριά, δεν δέχεται χωροταξικές οριοθετήσεις. Ήταν αξίωση όλων των Ελλήνων, πυρώνοντας  το φρόνημα των αγωνιστών και οδηγώντας τα βήματά τους σ έναν αγώνα όντας άνισο αλλά όχι μάταιο.
Κι όταν η ώρα ζύγωσε, ο θάνατος ήταν αυτός που νικήθηκε. Οι ψυχές των αγωνιστών μας παρέμειναν ελεύθερες και λυτρωμένες να πορεύονται μαζί στην αιώνια δόξα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος καθώς επί δημαρχίας του έγινε η αδελφοποίηση της ιστορικής κοινότητας Σαμαρίνας με το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Για την τιμητική εκδήλωση, ευχαρίστησε ακολούθως ο Πρόεδρος Ιωάννης Λιγούρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι του Δήμου Γρεβενών και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια και τα εγκαίνια έκθεσης Αγιογραφίας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κότσαλος, ο Αντιδήμαρχος Γ. Καραπαπάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Α. Καζαντζή, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Α. Σκαρμούτσος και ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Σταθόπουλος. Παρευρέθηκαν οι πρ. Δήμαρχοι Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος και Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας.