Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Έως 23/10 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μεσολογγίου για την πλημμύρα του περασμένου Οκτωβρίου. Ζητούμενο τώρα η έκδοση υπουργικής απόφασης για ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις


Με σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΨΘΤΤ465ΧΘ7-ΤΛΠ) αριθ. πρωτ. 2758/12-4-2017 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη, δόθηκε 6μηνη παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέχρι 23 Οκτωβρίου 2017, μετά από σχετικά έγγραφα αιτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά» θα πρέπει με βάση την παράταση αυτή να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την ένταξη των δημοτών της περιοχής σε πρόγραμμα ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:



«Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα – όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει – δεν έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών κας Κατερίνας Παπανάτσιου, για ένταξη των δημοτών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στο πρόγραμμα των ευνοϊκών ρυθμίσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δ.Ο.Υ. και ασφαλιστικά ταμεία.
Με δεδομένο ότι το σχετικό αίτημα του Δήμου – αν και καθυστερημένα – υποβλήθηκε στις 6-4-2017 προς την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών, θεωρούμε ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση ώστε να ωφεληθούν οι χιλιάδες συνδημότες μας.»