Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Γεγονός η πρώτη συνάντηση Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων για την προώθηση ζητημάτων του νομού


Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη του Συλλόγου Αιτωλοκαρνάνων Δημοσιογράφων είχε το πρωί του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017 το Δ.Σ του συλλόγου. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που κατάγονται από το νομό συζήτησαν σε θερμό κλίμα, με τα μέλη του Δ.Σ, τους σκοπούς και τις δράσεις που θα αναλάβει ο σύλλογος.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας site με συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τα τοπικά μέσα του νομού, ενώ για το Μεγάλο Σάββατο έχει προγραμματισθεί συνάντηση γνωριμίας με τους τοπικούς άρχοντες.Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και με εκπροσώπους φορέων.


Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Πάνος Σόμπολος,ο Σύλλογος στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού μοχλού πίεσης για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός αλλά και στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου προβολής των δυνατοτήτων του,στην οικονομία,τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
Υπενθυμίζεται οτι Σύλλογος δεν είναι συνδικαλιστικό σωματείο και τα μέλη του ενώνουν τις δυνάμεις τους ,μακριά απο κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες...
Μέλη του είναι και μπορούν να γίνουν όσοι-ες κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία και εργάζονται ή είναι ιδιοκτήτες σε: Εφημερίδες (όχι απαραίτητα ημερήσιες), ενημερωτικές ιστοσελίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, γραφεία τύπου και περιοδικά, στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
Οι λόγοι δημιουργίας και ο σκοπός ύπαρξης του είναι:
– Η προώθηση των θεμάτων και προβλημάτων της κοινής πατρίδας των μελών, της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό και να προωθούνται λύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
– Η διοργάνωση σεμιναρίων,ημερίδων,πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του Νομού.
Το Γραφείο του Συλλόγου βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα στο Μέγαρο Τρικούπη, στην οδό Πατησίων 5 στον 8ο όροφο. Το γραφείο του συλλόγου σε πρώτη φάση θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη από τις 11 π.μ. έως τις 3 το απόγευμα, με στόχο το ωράριο να επεκταθεί. Το e-mail επικοινωνίας με το Σύλλογο είναι: aitoldimos@gmail.com.