Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

"Ξεσήκωσαν" το κοινό οι μαντινάδες για την αδελφοποίηση Μεσολογγίου και Κάσου (VIDEO)


Χθες στο Μεσολόγγι έγινε η τελετή αδελφοποίησης των δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Κάσου, περιοχών με ένδοξο ιστορικό παρελθόν.
Η εκδήλωση όμως απέκτησε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα από το γεγονός ότι δήμαρχος Κάσου είναι η κυρία Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε διατελέσει νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, αφήνοντας θετικό στίγμα στην περιοχή, λόγω μιας σειράς δράσεων που υλοποίησε  στην πόλη του Μεσολογγίου.




Μεταξύ άλλων η κ. Τσανάκη οραματίστηκε και προώθησε την αναπαλαίωση των κτηρίων του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και τη μετατροπή τους σε πολιτιστικό κέντρο, το γνωστό σε όλους «Τρικούπειο», προέβη σε χρηματοδότηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου ώστε να μην κλείσει,  υιοθέτησε και συνέβαλε στην σύσταση και λειτουργία του Εργαστηρίου Νέων με Αναπηρία «Παναγία Ελεούσα» και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της χερσαίας ζώνης του λιμανιού αρχικά με την κατασκευή θεάτρου (σ.σ. το λυόμενο θεατράκι) και ξεκίνησε τις διαδικασίες για κατασκευή μαρίνας.  Δράσεις στις οποίες αναφέρθηκε μιλώντας στην τελετή της αδελφοποίησης και ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος


Άνθρωποι που συνεργάστηκαν τότε μαζί της από διάφορες θέσεις έδωσαν χθες το παρών στην εκδήλωση για να εκφράσουν στο πρόσωπό της, τον σεβασμό για την θετική στάση της απέναντι στην περιοχή. Αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι τότε η θέση του νομάρχη είχε μεγάλη ισχύ σε όλη τη διοικητική λειτουργία του δημοσίου.
Χαρακτηριστικές ήταν οι ομιλίες στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ιδρυτή της «Διεξόδου», Νίκου Κορδόση και της προέδρου του εργαστηρίου νέων με αναπηρία «Παναγία Ελεούσα», Διονυσίας Σαμαντά.

Η δήμαρχος Κάσου στην ομιλία της, εκτός των αναφορών στο ιστορικό παρελθόν των δυο περιοχών με εμφανή την συγκίνηση έκανε αναδρομή στην περίοδο που έζησε στο Μεσολόγγι ως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και μίλησε με θερμά λόγια για τις αναμνήσεις από την πόλη και τους ανθρώπους της.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Κάσο, με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος να παρουσιάζει στο κοινό μαντινάδες που έγραψε χθες κατά την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι, «ξεσηκώνοντας» κυριολεκτικά το κατάμεστο «Τρικούπειο».