Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Υποσχέσεις και για δεύτερο κόμβο της Ιόνιας Οδού με το Μεσολόγγι


Την κατασκευή κόμβου της Ιόνιας Οδού στη θέση «Χαλαζιάς» στο Μεσολόγγι υποσχέθηκε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών, Γ. Δέδες κατά τη συνάντηση που είχε χθες με δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας και την Αντιπεριφερειάρχη, Χριστίνα Σταρακά στο Μεσολόγγι.
Ταυτόχρονα ο κ. Δέδες ανακοίνωσε τις προθέσεις του υπουργείου για τον σχεδιασμό και άλλων έργων στο νομό.
Σχετικά με την συνάντηση η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου ανακοίνωσε τα εξής:

«Την Τετάρτη 12/4/2017 έγιναν τα εγκαίνια των δίδυμων σηράγγων στην Κλόκοβα και του οδικού τμήματος της Ιόνιας Οδού που εκτείνεται μέχρι το Κεφαλόβρυσο, συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων. Μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για το Μεσολόγγι, την Αιτωλοακαρνανία και γενικότερα για τη Δυτική Ελλάδα.
Μετά από σχετική πρόσκληση – πρωτοβουλία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Δέδες και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Σταύρος Καραγκούνης, συναντήθηκαν στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αιτωλ/νίας με την Αντιπεριφερειάρχη κα Σταρακά και όλους τους Δημάρχους του Νομού Αιτωλ/νίας, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις προτάσεις έργων του Νομού που άπτονται της αρμοδιότητας του αντίστοιχου Υπουργείου.Μετά την παραπάνω εποικοδομητική συνάντηση, ο κ. Γ. Δέδες προσδιόρισε αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων έργων – μελετών του Υπουργείου που αφορά την περιοχή μας και το Νομό. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται τα κάτωθι έργα:
1.            Έργα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην επαναληφθούν τα πρόσφατα φαινόμενα, τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού.
2.            Έργα σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα μεγάλα αστικά κέντρα, λιμάνια και τουριστικούς προορισμούς του νομού, που θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί στις αρχικές συμβάσεις των έργων και δυστυχώς δεν έγινε, όπως:
•             Σύνδεση της πόλης του Αγρινίου
•             Σύνδεση του λιμένος Πλατυγιαλίου Αστακού
•             Ολοκλήρωση της σύνδεσης της Λευκάδας με την Ιόνια Οδό
•             Δεύτερος κόμβος σύνδεσης της πόλης του Μεσολογγίου με την Ιόνια Οδό, στην θέση Χαλαζιά
•             Επανεξέταση, συμπλήρωση και διόρθωση των ατελειών που παρατηρήθηκαν στη σήμανση της Ιόνιας Οδού
3.            Αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής και κυρίως την Γεωργία και την Κτηνοτροφία.
Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα, παρά τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και την επιτροπεία των δανειστών, η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την έξοδο από την κρίση, θεμελιώνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και το μέλλον της Χώρας.»