Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Σε διακοπή εργασιών για την κατασκευή των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με βιορευστά θα προβεί ο δήμος Μεσολογγίου


"Αίτημα δικαστικής διερεύνησης των διαδικασιών αδειοδότησης για εγκατάσταση και λειτουργία  μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στην ευρύτερη περιοχή, κατέθεσε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών  ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος.
Προ της κατάθεσης του αιτήματος, υπήρξε παρέμβαση του Δημάρχου  στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, όπου ενημέρωσε σχετικά με τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινοτήτων Ευηνοχωρίου και Μεσολογγίου στην σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των μονάδων, αλλά και  τη συνολικότερη αντιμετώπιση του θέματος από τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς.


Σημειώνεται, παράλληλα, πως η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική με το θέμα επιστολή του Φορέα Διαχείρισης καθώς επίσης την υπ’ αριθμ. 794/29-4-2013 βεβαίωση για τις χρήσεις γης, ενεργεί για την διακοπή εργασιών, έως ότου αποσαφηνιστούν θέματα σχετικά με την εκδοθείσα άδεια δόμησης." τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σχετικά με την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με βιορευστά στο Μεσολόγγι.
Για το ζήτημα αυτό έχουν υπάρξει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία για περιβαλλοντικούς λόγους κυρίως.