Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Με εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα συνεχίζεται στη ΔΙΕΞΟΔΟ η έκθεση «Διαχρονικό ταξίδι στην Ιόνια Οδό»

Οι Γιορτές Εξόδου της Ιερής Πόλης μπορεί να τέλειωσαν η έκθεση όμως «Διαχρονικό ταξίδι στην Ιόνια Οδό» που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος σε συνεργασία με τον Κοινωφελή Πολιτιστικό Οργανισμό «Διέξοδος»συνεχίζεται.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκθεση μοναδικών αρχαίων ευρημάτων που απεκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη με την ευκαιρία της διάνοιξης της Ιόνιας Οδού και που για πρώτη φορά εκτίθενται σε δημόσια θέαση.

Η έκθεση, που εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και επισφράγισε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έχει αποσπάσειτα κολακευτικότερα σχόλια των χιλιάδων επισκεπτών που μέχρι σήμερα την έχουν επισκεφθεί.

 

Οι επτακόσιοι «θησαυροί» που εκτίθενται στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι, συνοδευόμενοι από πλουσιότατο εποπτικό υλικό, επεξηγηματικά κείμενα και φωτογραφίες, μαρτυρούν και αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή, τη θρησκεία, τον πλούτο και το μεγαλείο της μακράς ιστορίας της Αιτωλοακαρνανίας από τα προϊστορικά μέχρι τα βυζαντινά χρόνια.

Ταφικά ευρήματα, τελετουργικά σκεύη και αφιερώματα, νομίσματα, εργαλεία και είδηοικιακής χρήσης, τμήματα τοιχογραφιών, ευτελή αλλά και πολυτελή αντικείμενασκιαγραφούν ζωντανές κοινωνίες, μιλούν για ανθρώπους με σκέψεις, συναισθήματα και πάθη, που ελάχιστα απέχουν από τη δική μας ιδιοσυγκρασία.

Η έκθεση λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου 2017.

Για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε οργανωμένες ομάδες μαθητών ή για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η έκθεση λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδος, μετά απότηλεφωνική επικοινωνία, με την υπεύθυνη υποδοχής του Μουσείου (26310 51260).