Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Ερωτηματικά και προβληματισμός για τη μη πρόσληψη καρδιολόγου και ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο για την κάλυψη κενών


Προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον του Νοσοκομείου Μεσολογγίου προκαλεί η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να μην περιλάβει στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού 2 θέσεις (1 καρδιολόγος και 1 ορθοπεδικός) που είχαν προταθεί από τη διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδας, για να καλυφτούν σχετικά άμεσα τα κενά που θα προκύψουν στο οργανόγραμμα λόγω συνταξιοδότησης εντός του χρόνου των διευθυντών των δυο αυτών κλινικών.
Μάλιστα για το ζήτημα σε σχετική ανακοίνωση ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος τονίζει:



«Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  ανακοινώνεται ότι  στην τελική κατανομή   της προκήρυξης των μονίμων θέσεων προς πρόσληψη ιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας, εγκρίθηκαν από τις προτεινόμενες αρχικές τέσσερις (4) θέσεις μόνο δύο (2) θέσεις για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και συγκεκριμένα ενός (1) Χειρουργού και ενός(1) Γυναικολόγου.
Ταυτόχρονα περικόπηκαν οι θέσεις ενός (1) Καρδιολόγου και ενός (1) Ορθοπεδικού , γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον και την προοπτική της Καρδιολογικής Κλινικής (εντός του 2020 συνταξιοδοτείται ο  Διευθυντής της) και του Ορθοπεδικού τμήματος της Χειρουργικής Κλινικής που έχει μείνει πλέον με δυο (2) ιατρούς, μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή του.
Παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων προς την Διοίκησή του Νοσοκομείου και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ότι όλα «βαίνουν καλώς» , το τελικό αποτέλεσμα μας απογοητεύει.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ να επανεξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτή την απόφαση και να προχωρήσει στην προκήρυξη των ειδικοτήτων που περικόπηκαν , καθότι αυτές είναι άκρως απαραίτητες για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου μας.»