Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

"Ουσία και όχι βιτρίνα" επιζητεί ο Νεκτάριος Φαρμάκης


«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει η λαϊκή ρήση και αυτή φαίνεται ότι ακολουθεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης στην χάραξη της πολιτικής από πλευράς περιφερειακής αρχής.
Κι αυτό διότι όπως γράψαμε σε σχετική μας ανάρτηση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) μετά από εισήγηση του κ. Φαρμάκη το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την χρηματοδότηση για εκπόνηση μελετών για αντιπλημμυρικά έργα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία με κύριο αντικείμενο τις διευθετήσεις σε κοίτες ποταμών και χειμάρρων.
Με μια πρώτη ανάγνωση τα έργα αυτά ίσως μας αφήνουν αδιάφορους, όμως εδώ είναι η ουσία της πολιτικής που ασκείται από την περιφερειακή αρχή, δηλαδή να δοθεί προσανατολισμός στην ουσία και όχι στη βιτρίνα. Άλλωστε, για τους ρομαντικούς της πολιτικής, αυτή είναι η τέχνη του προνοείν, προβλέπειν και προλαμβάνειν.



Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί έτσι ώστε, με δεδομένη την κλιματική αλλαγή, να μη κινδυνεύουν ζωές και χάνονται περιουσίες, με τις πρώτες σταγόνες βροχής… Κάτι που ίσως να είχε προληφθεί σε καταστάσεις που βιώσαμε, στο κοντινό παρελθόν εάν και εφόσον είχε υπάρξει ανάλογος σχεδιασμός…
Επιπρόσθετα η εκπόνηση των μελετών θα δώσει «πατήματα» στην περιφερειακή αρχή για να διεκδικήσει πόρους για την υλοποίηση των έργων, μιας και είναι γνωστό ότι χωρίς μελέτες πόροι δεν δίνονται…