Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας στηρίζει τις δημιουργίες των παιδιών


Στα πλαίσια της Πολιτισμικής Ανάδρασης σε κρατικούς Χώρους η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας  πραγματοποιεί Εικαστική έκθεση μικρής έκτασης στο χώρο υποδοχής του κτιρίου με έργα μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: " Σκέψεις για το 2020".
Η αφόρμηση για την έναρξη του  σταδιακού σχεδιασμού τέτοιου είδους εκθέσεων στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, προήλθε από τη φιλοσοφία ότι η τέχνη αποτελεί μια γλώσσα παγκόσμια που φέρνει σε επικοινωνία, πνευματική και ειρηνική τους ανθρώπους και τους ενώνει συγχρονικά και διαχρονικά, καταργώντας τα σύνορα της προκατάληψης, τα μίση και τα εμπόδια .Η τέχνη είναι πνευματικό φαινόμενο που διαμορφώνεται στο πλαίσιο κοινωνικών ομάδων ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας ιδεών, σκέψεων και αξιών. Ως διαδικασία και αποτέλεσμα της ανάγκης για έκφραση, έχει πανανθρώπινο και υπερχρονικό χαρακτήρα, καθώς υπάρχει σε όλες τις εποχές και τις κοινωνίες, ανεξαρτήτως πολιτισμικού επιπέδου.
«Στη δράση έλαβαν μέρος και ευχαριστούμε θερμά Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία της Ενότητας ,το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου  και το Κ.Δ.Α.Π της Ι. Π. Μεσολογγίου.
Αισιοδοξούμε να συνεχίσουμε το εικαστικό ταξίδι με φορείς και πρόσωπα εντός και εκτός της Περιφερειακής Ενότητας καθώς πιστεύουμε ότι η Τέχνη είναι η πνευματική δραστηριότητα που επιδιώκει την αισθητική ικανοποίηση και τη διάπλαση νέων τρόπων σκέψης και κατανόησης του κόσμου.» σημειώνουν σε σημείωμά τους ο οργανωτές της δράσης.