Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Απ. Κατσιφάρας: “Ποιος ο πολιτικός σχεδιασμός και οι προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής;”


Αδυναμία σχεδιασμού για τη Δυτική Ελλάδα καταλογίζει ο Απόστολος Κατσιφάρας στην Περιφερειακή Αρχή, αφού έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν έχει φέρει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον πολιτικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητές της. Για το θέμα αυτό κατέθεσε σχετική Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην επερώτηση αναφέρεται η συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό, τον περασμένο Νοέμβριο, όπου είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων:



             Οι Περιφερειάρχες, φεύγοντας από τη συνάντηση, θα είναι οπλισμένοι με έναν συγκεκριμένο «οδικό χάρτη».
             Όλοι οι Περιφερειάρχες θα έχουν, πια, στα χέρια τους έναν κατάλογο με προβλήματα που εντοπίστηκαν, αλλά και τους στόχους που θέτουμε ανά περιοχή.
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελεί ένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο που έχει την πλήρη αρμοδιότητα των θεμάτων της Δυτικής Ελλάδας», επισημαίνει ο Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας ότι «έστω και εκ των υστέρων, οι φάκελοι αυτοί θα πρέπει να εισαχθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων».

Ακολουθεί το κείμενο της Επερώτησης:
«Από τον Σεπτέμβριο 2019, οπότε ανάλαβε καθήκοντα η νέα Περιφερειακή Αρχή, αναμέναμε τις επίσημες ανακοινώσεις για το σχεδιασμό της. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανακοινωθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο πολιτικοί στόχοι και προτεραιότητες για την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία.
Τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό, είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων:
• Οι Περιφερειάρχες, φεύγοντας από τη συνάντηση, θα είναι οπλισμένοι με έναν συγκεκριμένο «οδικό χάρτη».
• Όλοι οι Περιφερειάρχες θα έχουν, πια, στα χέρια τους έναν κατάλογο με προβλήματα που εντοπίστηκαν, αλλά και τους στόχους που θέτουμε ανά περιοχή.
Επειδή:
Οι προτεραιότητες πρέπει να αποφασίζονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μέχρι σήμερα δεν έχει εισαχθεί τέτοιο θέμα προς έγκριση,
Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:
1. Ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής για παρεμβάσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία και πότε θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο;
2. Ποιος είναι ο οδικός χάρτης που παρέλαβε ο κ. Περιφερειάρχης στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό; Θα διανεμηθεί στους Περιφερειακούς Συμβούλους και πότε;
3. Ποια είναι τα προβλήματα και οι στόχοι που ετέθησαν από «πάνω προς τα κάτω»; Συμφωνεί η Περιφερειακή Αρχή με αυτήν την τακτική; Θα εισαχθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης και πότε;»