Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

«Για να νικήσουμε τη λευχαιμία χρειαζόμαστε εσένα» το μήνυμα που έστειλαν οι Οινιάδες



Ο Όμιλος Πολιτισμού Οινιαδών «Ελένη Γαντζούδη» και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), διοργάνωσαν την Κυριακή 9/2/2020 στο Νεοχώρι Οινιαδών ενημερωτική εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών υπό τον τίτλο: «Για να νικήσουμε τη λευχαιμία χρειαζόμαστε εσένα»
Ομιλήτρια ήταν η εθελόντρια του Κέντρου, Χριστίνα Καρακωνσταντή που ανέλυσε τη δράση του ΚΕΔΜΟΠ και στη συνέχεια περιέγραψε πόσο απλή έχει γίνει η διαδικασία για την εγγραφή δοτών μυελού των οστών στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια βάση δεδομένων.
Ο στόχος για την ελληνική βάση είναι να γραφούν γύρω στους 180.000 δότες ώστε να καλύπτονται σε ποσοστό 80% οι ανάγκες της χώρας για μοσχεύματα.




Η Πρόεδρος του Ομίλου Πολιτισμού Οινιαδών «Ελένη Γαντζούδη», Βασιλική Γαντζούδη ευχαρίστησε την κυρία Καρακωνσταντή για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και της επέδωσε αναμνηστική πλακέτα, της ζήτησε επίσης να μεταφέρει στο ΚΕΔΜΟΠ την επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας με τον Όμιλο..
Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Αλετράς.

Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος, Μέμη Γούργαρη, η διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, Φωτεινή Ντάνου, οι διευθυντές του Γυμνασίου Γουριάς, Γιάννης Καρύμπαλης και Γυμνασίου Νεοχωρίου,  Φώτης Σκληρός, ο διευθυντής του Λυκείου Νεοχωρίου, Δημήτρης Λιαπίκος καθώς και πλήθος κόσμου.
Αμέσως μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εγγραφή νέων εν δυνάμει δοτών μυελού των οστών με μια απλή και σύντομη διαδικασία. Μάλιστα, γράφτηκαν 21 νέοι δότες.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και πραγματοποιήθηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε ευγενικά από τον κ. Γιώργο Γκιουλέκα.