Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IMTM 2020 Τελ Αβίβ, Ισραήλ»


Με εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IMTM 2020 στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2020.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, ο οποίος είχε συναντήσεις με Έλληνες και ξένους θεσμικούς, ενώ τον συνόδευσαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεκμηρίωσης ΠΔΕ,  Διονύσιος Καρβέλης.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκαν ο Δήμος Καλαβρύτων και τέσσερις ακόμα επιχειρήσεις, εκπρόσωποι των οποίων συνομίλησαν με πλήθος κόσμου, ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Επίσης, στις 13 Φεβρουαρίου 2020, ο ΕΟΤ διοργάνωσε ημερίδα Business2Business (Β2Β) workshop σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης είχε προσωπικές επαφές με αρκετούς επαγγελματίες του τουρισμούς με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές αύξησης του αριθμού των Ισραηλινών τουριστών που επισκέπτονται την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κοροβέσης «Η Δυτική Ελλάδα είναι ένας προορισμός που ταιριάζει πολύ στο προφίλ του Ισραηλινού τουρίστα, κάτι που έχουμε αναγνωρίσει και για αυτό το σκοπό συμμετείχαμε για πρώτη φορά ως ΠΔΕ στη συγκεκριμένη έκθεση. Ως Περιφερειακή Αρχή επιδιώκουμε το στοχευμένο άνοιγμα σε νέες αγορές και όπως εξήγησα και στους Ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες η Δυτική Ελλάδα με την Αρχαία Ολυμπία ως σημείο αναφοράς, αποτελεί ευκαιρία εμπλουτισμού του προσφερόμενου τουριστικού τους προϊόντος».