Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσία του Νεκτάριου Φαρμάκη η ειδική διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι


Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι πανηγυρική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και η κοπή της Βασιλόπιτας του φορέα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής στην εισαγωγική τοποθέτηση «το ΔΣ υιοθέτησε σχετική πρόταση ώστε να ξεκινήσει ένας κύκλος ανάλογων ειδικών συνεδριάσεων σε όλες τις πόλεις που το Επιμελητήριο έχει παραρτήματα προκειμένου να γίνει καταγραφή και ιεράρχηση ζητημάτων, με την συμμετοχή των τοπικών αρχών
Ταυτόχρονα ο κ. Τσιχριτζής αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό έργο που υλοποιείται με τη συνέργεια του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην περιοχή του Μεσολογγίου που στοχεύει στην αύξηση της επισκεψιμότητας.



Στον χαιρετισμό του ο Νεκτάριος Φαρμάκης αφού εξέφρασε την κατανόησή του για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης παρέθεσε μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και υλοποιεί η Περιφέρεια τόσο για την απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, όσο κυρίως για ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Μάλιστα ο κ. Φαρμάκης προέτρεψε τα μέλη του Επιμελητηρίου να επιδείξουν «επιχειρηματικό πατριωτισμό» ενόψει της υλοποίησης του προγράμματος “Ελλάδα Ξανά!” που στοχεύει στον επαναπατρισμό εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.
Τέλος ο κ. Φαρμάκης φανερά ενοχλημένος από σενάρια απόσχισης της Αιτωλοακαρνανίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επανέλαβε την αναγκαιότητα δημιουργίας περιφερειακής συνείδησης τονίζοντας ότι τα διοικητικά όρια της περιφέρειας πλέον έχουν χαρακτήρα οριοθέτησης για την κατανομή και μόνο κεντρικών πόρων.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος αφού συνεχάρη τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την πρωτοβουλία της αυτή παρουσίασε έναν κατάλογο έργων και δράσεων που πρέπει να γίνουν στην περιοχή του Μεσολογγίου δίνοντας έμφαση στην αγροτική οδοποιία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την ανέγερση νέου δημαρχιακού μεγάρου.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην συνεδρίαση ο διοικητής του 2/39Σ.Ε. Δημ. Σπύρου, ο αντιπεριφερεειάρχης Υποδομών, Αθ. Μαυρομμάτης, ο διεθυντής της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, Βασ. Αυδής και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μ. Σαλμά 

Ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για διάφορα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.