Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Με επαίνους η συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου στο διαγωνισμό «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»


Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»  εορτάστηκε φέτος για 17η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 150 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004, προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.
Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας είχε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος του διαγωνισμού ήταν τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται το ποιοτικό – θετικό Διαδίκτυο και γενικότερα πώς αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.
Σε ανακοίνωση του σχολείου σχετικά με τις βραβεύσεις αναφέρεται:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι παρακάτω μαθητές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, συμμετείχαν  σε δυο διαγωνισμούς, που οργανώθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα: 1) «Θετικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» και 2) Επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εικόνα του εαυτού μας». Πιο συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορούσε στο πώς το διαδίκτυο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη ζωή μας.
Έπαινο για τη συμμετοχή τους πήραν οι παρακάτω μαθητές:



§  Σοφία Ζ., τάξη Γ΄
§  Δάφνη Ξ., τάξη Γ΄
§  Θοδωρής Ζ., τάξη Β΄ 
§  Αλέξης Κ., τάξη Β΄ 
και  από την Α΄ τάξη Γυμνασίου 
§  Ελένη Π.
§  Φρειδερίκη Α.
§  Ραφαέλλα Δ.
§  Νικολίτσα Σ.
§  Άγγελος Σ.
§  Όλγα Ζ.
§  Ζωή .
§  Σπυριδούλα Μ.
§  Δέσποινα Χ.
§  Χριστίνα Σ.
§  Ελευθέριος Ψ.
§  Ελένη Α.
§  Μαρία Π.
§   Δημήτρης Μ.
§  Δημήτρης Τ.
§  Αγαθή Α.






Εδώ μπορείτε να δείτε τις εργασίες των μαθητών του σχολείου μας:
Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε πάντα να προοδεύουν στη ζωή τους.»