Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κατερινούς Μακρυνείας


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετά θλίψεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία της Οσιωτάτης Γερόντισσας Χριστοδούλης Ευαγγελάτου, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κατερινούς Μακρυνείας.
Η μακαριστή Γερόντισσα γεννήθηκε το έτος 1925 στην Πάτρα. Υπήρξε πνευματικό ανάστημα του μακαριστού οσίου Γέροντος Γερβασίου Παρασκευοπούλου. Εκάρη μοναχή στην Ιερά Μονή Μαρίτσας Πατρών και το έτος 1958 ήρθε με την ευλογία του π. Γερβασίου στην Ιερά Μονή Κατερινούς Μακρυνείας. Εργάστηκε υποδειγματικά όλα αυτά τα χρόνια για την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό της Ιεράς Μονής. Διακρίθηκε για τις πολλές αρετές της, ιδιαίτερα δε για την ταπείνωσή της, την περισσή αγάπη της, την μητρική στοργή και φιλοξενία της προς όλους τους προσκυνητές και επισκέπτες της Ιεράς Μονής.


H Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα Κυριακή 2 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Η ταφή της θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.