Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Μπαράζ αντιδράσεων για την αναβολή της έκθεσης τοπικών προϊόντων Μεσολογγίου

Με δηλώσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου και επικεφαλής παρατάξεων, Π. Παπαδόπουλος και Π. Κατσούλης εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της σχετικά με τη διοργάνωση της έκθεσης προϊόντων και υπηρεσιών.


Π. Κατσούλης: "ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ! Όμως προς θεού, μη πυροβολείτε το Νικόλα"

 

Ο κ. Κατσούλης στη δήλωση του τονίζει:

"Αγαπητοί συμπατριώτες

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και ταπεινά σας ζητώ συγνώμη, για την ΑΚΥΡΩΣΗ του «μεγαλύτερου γεγονότος στην ιστορία του τόπου μας», της 2ης«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» του δήμου μας, δέκα μέρες πριν την πραγματοποίησή της.

Σας διαβεβαιώνω όμως, πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο και προσωρινό «ατύχημα», το οποίο το Σεπτέμβρη θα το αποκαταστήσουμε.

Με παρρησία σας λέγω, πως ο Νικόλας δεν φταίει σε τίποτα.

Ήταν μαζί με τους αξιοσέβαστους αντιδημάρχους, όλη την εβδομάδα απασχολημένος με τις μηνύσεις – πέρα, δώθε Αστυνομικό Τμήμα - Πρωτοδικείο και πάλι πίσω – και λόγω κόπωσης τα είχα αναλάβει όλα εγώ.

Δυστυχώς επιβιώνουν ακόμη (ανάθεμα...), μερικοί «γραφικοί», σαν το Θόδωρο από το Αιτωλικό, το Βασίλη το Γιατρό, το Δημήτρη με τους στίχους του και κάποιοι άλλοι «περίεργοι» που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και «δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας».

Που θα πάει θα τους εξολοθρεύσουμε…

Άλλωστε, ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2015 και ΜΕΤΑ.

Το 2015 δεν με άφησαν τα capital controls να συνεχίσω την «παρηκμασμένη έκθεση» του προκατόχου μου και έτσι την ανέβαλα.

Το 2016 κατάφερα και την επανίδρυσα, για πρώτη φορά ως ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, κάτω από τις υπέροχες συνθήκες σάουνας που όλοι απολαύσατε, ΚΑΙ με δωρεάν ΤΣΑΛΙΚΗ στο τέλος!

Φέτος, το 2017, δυστυχώς έπεσα σε «μη αξιόπιστο εκθέτη», σύμφωνα με «τις διάφορες άλλες πληροφορίες» που έφτασαν στα αυτιά μου, και τελικά ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ.

Βλέπετε εγώ δεν διαθέτω τα «προσόντα» του Νικόλα, ο οποίος με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται τους “απατεώνες”… Έτσι παρ’ όλο που του έδωσα εν λευκώ όλο το χρήμα, άλλαξα τρεις φορές τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τον περίμενα μέχρι και την τελευταία στιγμή (σήμερα), να έρθει να υπογράψουμε το συμφωνητικό, εν τέλει μου την έφερε μπαμπέσικα ο αχαΐρευτος.

Επειδή όμως ο Νικόλας μου έχει μάθει να λέω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, σας εξομολογούμαι πως υπήρξαν και κάποια μικρά τεχνικά προβληματάκια της τελευταίας στιγμής, όπως για παράδειγμα το ρεύμα των κλιματιστικών (όχι αυτά των Παιδικών Σταθμών της Καλλιθέας), και έτσι αποφάσισα να την κάνω το Σεπτέμβρη, όπως άλλωστε γινόταν το μακρινό 2011, στην «Προ Καίσαρα» εποχή.

Δεν άκουσα και το συνεργάτη μου τον Παντελή (ένα ακόμη λάθος μου, το να μην ακούω όπως ο Νικόλας τους «κολλητούς» του), ο οποίος μου είχε προτείνει να αναλάβει το κόστος της έκθεσης η ΣΑΩ, όπως έγινε δηλαδή με τον Φραγκούλη στο Φεστιβάλ Οινιάδων.

Έτσι θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο και «θα πλήρωνε τη νύφη» ξανά ο ανιδιοτελής επιχειρηματίας, που το έχαψε πως δεν θα μοιράζαμε δωρεάν προσκλήσεις στα δικά μας παιδιά.

Όλα τ’ άλλα είναι «εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

Μην τα ακούτε.

Όλα τα περίπτερα της έκθεσης είναι πάμφθηνα (ούτε ένα χιλιαρικάκι), οι συμμετοχές άπειρες, τόσες που του χρόνου σκέφτομαι να καταλάβουμε το δρόμο της Τουρλίδας, η πυρασφάλεια εξαιρετική, όπως και πέρυσι, εξ ου και ο λόγος που την τοποθετήσαμε μέσα στο λιμάνι.

Ραντεβού λοιπόν το Σεπτέμβρη.

Και αν μέχρι τότε συνεχίζεται το φτύσιμο, δεν πτοούμαστε.

Κρατάμε ομπρέλα θαλάσσης και λέμε ο ένας στον άλλο πως απλά βρέχει!"


Π. Παπαδόπουλος: "Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις..."

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος σε σημερινή του δήλωση επισημαίνει:

"Η ακύρωση της τοπικής έκθεσης προϊόντων και υπηρεσιών, είναι γεγονός. Οι προσχηματικοί λόγοι και οι δικαιολογίες περί δυσκολιών ηλεκτροδότησης του χώρου και κάλυψης των αναγκών πυρασφάλειας, μόνο θυμηδία προκαλούν.

Ζούμε στιγμές πλήρους απαξίωσης και ανικανότητας όσων εμπλέκονται. Πλείστα και αμείλικτα τα ερωτήματα προς τον κ. δημόσιο κατήγορο και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου:

1. Από τη στιγμή που αντιληφθήκατε ότι αναθέσατε τη διοργάνωση σε εταιρεία “μαϊμού” γιατί δεν προβήκατε σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εις βάρος της;

2. Γιατί δώσατε προκαταβολή στην εταιρεία 1.800 ευρώ;

3. Γιατί δε ζητήσατε βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης και προηγούμενης εμπειρίας; Δεν γνωρίζατε ότι η εν λόγω εταιρεία ούτε ένα πανηγύρι σε χωριό δεν είχε διοργανώσει;

4. Πόσοι εκ των εκθετών έχουν δώσει προκαταβολή (90%) και τι θα γίνει στην περίπτωση που αυτοί οι τυχάρπαστοι δεν την επιστρέψουν στους εκθέτες; Αντιλαμβάνεστε την βαρύτητα της ευθύνης σας;

5. Πώς κατοχυρώνετε τις επιχειρήσεις και πώς αυτοί θα σας εμπιστευθούν στο μέλλον;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελεγχθείτε πειθαρχικά. Προς το παρόν κάντε τώρα μια γαργάρα με αλατόνερο και τα ξαναλέμε…

Υ.Γ. Ό,τι και αν συμβεί, ένα πράγμα να γνωρίζετε πλέον. Απαξιώσατε πλήρως έναν επιτυχημένο θεσμό, με απρόβλεπτες συνέπειες. Κανείς πλέον δεν σας έχει εμπιστοσύνη.

Ενώ χθες για το ίδιο θέμα ο κ. Παπαδόπουλος τόνιζε σε δήλωσή του:

"Κατά την τελευταία (4/7/2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σώμα, εκτός ημερήσιας διάταξης (!) ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο, για τον προγραμματισμό της αναπτυξιακής έκθεσης προϊόντων και υπηρεσιών που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου στο Λιμάνι Μεσολογγίου. από τη σχετική ενημέρωση προέκυψαν τα εξής θαυμαστά:

1. Η έκθεση θα είναι και πάλι κλειστή – όπως πέρυσι και θα μεταφερθεί από το κατάστημα «Alevento(Σακιριανός) μέχρι το κατάστημα «Αλατιέρα» (Βισβίκης).

2. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου από εταιρεία των Αθηνών και ο Δήμος, η Κοινωφελής Επιχείρηση και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν θα εισπράξει τίποτε! Αντιθέτως, ο Δήμος ενδεχομένως να πληρώσει την εταιρεία για τη συμμετοχή του…

3. Η εκμίσθωση των περιπτέρων θα έχει τιμή 45 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο με κατώτερο εμβαδόν ενοικίασης 9τ.μ., πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μια κατ’ ελάχιστον ευπρεπής συμμετοχή περιπτέρου με 20τ.μ. θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ με ΦΠΑ. Επιπρόσθετα, για να συμμετάσχει κανείς πρέπει να καταβάλει προκαταβολή το 90% του αντιτίμου στην εταιρεία…

4. Ο προβλεπόμενος κλιματισμός θα κοστίσει 25.000 ευρώ!

5. Η συμβολική είσοδος του ενός (1,00) ευρώ θα καταβάλλεται στην εταιρεία, ούτε καν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο! Ποιος θα ελέγξει ποιον άραγε;

6. Οι παράλληλες εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν (π.χ. συναυλία Ξαρχάκου – Πρωτοψάλτη) θα γίνουν και πάλι από την εταιρεία με συγκεκριμένο αντίτιμο και χωρίς καμιά ωφέλεια ή συμμετοχή του Δήμου ή του Πνευματικού Κέντρου.

Δεν επιθυμούμε να μπούμε σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού και αισθητικής της «αναπτυξιακής έκθεσης» γιατί η περσινή παταγώδης αποτυχία μας κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς. Εκείνο που επιθυμούμε να σχολιαστεί και ζητείται απάντηση είναι:

Είναι αυτό αναπτυξιακή έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών ή ιδιωτικό παζάρι αρπαχτής σε ιδιωτική εταιρεία συμφερόντων, όπως προγραμματίστηκε;

Ποια η στόχευση για συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους αναφορικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος και η περιοχή μας;

Πώς διασφαλίζεται η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων;

Πώς είναι δυνατόν να προσδοκούμε τη μέγιστη συμμετοχή, όταν το κόστος για τους ενδιαφερόμενους είναι δυσβάσταχτο;

ΥΓ: Και για να μην ξεχνιόμαστε. Μια μήνυση την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…"