Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Βηματισμοί Τέχνης» Η νέα εικαστική παρουσία της «Διεξόδου»

Για άλλη μια χρονιά η «Διέξοδος» πραγματοποίησε στους χώρους της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της την τελετή λήξης των εικαστικών της προγραμμάτων με παράλληλη έκθεση δημιουργιών των σπουδαστών που τα παρακολούθησαν.

Η τελετή την οποία παρουσίασε και συντόνισε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «Διεξόδου» Γρηγόρης Δουλιώτης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο νεοκλασικό οίκημα της οδού Ράγκου στο Μεσολόγγι το οποίο πλημμύρισε από φιλότεχνους που απήλαυσαν τριάντα πέντε ακρυλικά έργα ζωγραφικής ενηλίκων σε καμβά και σε χαρτόνι αλλά και εκατοντάδες χειροποίητα κοσμήματα από ορείχαλκο, αλπακά, μπρούντζο, σύρματα, ημιπολύτιμες πέτρες, κλωστές και χάντρες με διάφορες τεχνικές.

Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση απονεμήθηκαν οι τίτλοι συμμετοχής στους σπουδαστές των εργαστηρίων και συγκεκριμένα από τον κ. Βαγγέλη Ρόμπολα που είχε την ευθύνη των δύο τμημάτων ζωγραφικής και την κ. Δέσποινα Κανελλή των αντίστοιχων τμημάτων κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος.

Εν τω μεταξύ φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε τμήμα κοπτικής – ραπτικής υπό την καθοδήγηση της κας Αριστέας Θεοδώρου - Σταμούλη καθώς και δύο τμήματα εκμάθησης του Μεσολογγίτικου χασάπικου στα οποία δίδαξε με την μακροχρόνια χορευτική του εμπειρία ο κ. Αλέκος Βίλλιος με την αρωγή του κ. Οδυσσέα Κώτση.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τρείς ιδιαίτερους και συγκινητικούς χαιρετισμούς. Της κυρίας Σοφίας Κωνσταντίνου που μίλησε εκ μέρους των σπουδαστών των τμημάτων ζωγραφικής, της κυρίας Ντίνας Τσενικόγλου που μίλησε εκ μέρους των τμημάτων εικαστικού κοσμήματος και της κυρίας Όλγας Γιαννακογιώργου – Μαυρομάτη που μίλησε εκ μέρους των σπουδαστών εκμάθησης του Μεσολογγίτικου χασάπικου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Ιουλίου και λειτουργεί καθημερινά με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.