Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Νέα πυρά Κατσούλη κατά Καραπάνου και Αναγνωστόπουλου για την Αναπτυξιακή Μεσολογγίου

Με δήλωση του ο Παναγιώτης Κατσούλης συνεχίζει σε έντονους τόνους την αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο σχετικά με την αναπτυξιακή, αλλά και με τον πρώην δήμαρχο, Γ. Αναγνωστοπουλο, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του τελευταίου.

Στη δήλωσή του ο κ. Κατσούλης σημειώνει:

" Αφού λοιπόν με αναγόρευσε ο Γιάννος εις «Μέγα Ναπολέοντα», θα αφιερώσω τόσο στον ίδιο όσο και στο φιλαράκι του από το 2014, τον τωρινό δημοτικό «λαδέμπορα», ο οποίος τελευταία και αφού ξέμεινε από εφεδρείες, τον «βγάζει στην πιάτσα» για να διαλαλεί πόσο καλός άρχων του τόπου είναι και να απαντά αντί αυτού για τα δικά του «λαδώματα», ένα ΒΙΒΛΙΟ, παρ’ όλο που και οι δυο δεν φημίζονται για τα διαβάσματα τους.

Πρόκειται για το βιβλίο του Γιάννη Σκαρίμπα, «ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΔΥΟ ΓΕΛΟΙΩΝ».

Σε αυτό ο Γιάννης Σκαρίμπας, με το γνωστό ποιητικό - σκωπτικό του τρόπο (θα σας στείλω και τη μετάφραση της λέξης «σκωπτικό» για να μην το μπερδέψετε με το «χορτοκοπτικό»), μέσω τριών στοιχείων, του ΡΟΛΟΥ, της ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗΣ και του ΨΕΥΔΟΥΣ, αναφέρεται στα ψέματα της προπαγάνδας, τόσο σε επίπεδο θεωρίας (λέμε, λέμε, λέμε, στο τέλος κάτι θα μείνει), όσο και στο επίπεδο της πράξης (τελικά το πιστεύουν και οι ίδιοι, ζώντας μέσα στο δικό τους ψέμα).

Το αποτέλεσμα γνωστό, από τις εποχές τις πρωθύστερες των «Ναπολεόντειων πολέμων».

Όσο πιο πολύ κάποιος από θέση εξουσίας, καταγγέλλει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τόσο πιο βαθιά κολυμπάει σ’ αυτή.

Εξ αυτού και η ρήση του Ναπολέοντα, «Κάθε άντρας είναι δημιούργημα της στολής του», την οποία είμαι σίγουρος πως την γνωρίζεις καλά Γιάννο…

Όσο για την ταμπακιέρα την οποία πότε δεν αποφεύγω, εσύ Γιάννο που δεν ξέρεις τίποτα για το «έγκλημα» και δεν σε «κάλεσε» κανένας, πάρε από το φιλαράκι σου στο δημαρχείο το πόρισμα των Οικονομικών Ελεγκτών και διάβασε στη σελ. 20 πως «σε δίνει» ο τότε συνεργάτης σου. (Επειδή το πόρισμα είναι στην Εισαγγελία, δεν μου επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του).

Και αφού σας αφιέρωσα βιβλίο ποιητικό, επιτρέψτε μου να κλείσω με πεζό, ως γήινος και ουχί «καλαμοκαβαλάρης».

Όταν ζήτησαν από το Γιάννη Σκαρίμπα να περιγράψει το «ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΔΥΟ ΓΕΛΟΙΩΝ», είπε:

«Πρόκειται για την τραγωδία των ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ. Όταν αντιληφθούμε το μέγεθος των μηδενικών που βάλαμε να μας κυβερνήσουν, θα είναι πολύ αργά»."