Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Με σύλληψη γνωστού "ποντικού" και πάλι για διάρρηξη στο Αιτωλικό το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ στη Δυτική Ελλάδα της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.
Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε εισέλθει, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, σε οικία 23χρονου ημεδαπού, στην Κάτω Αχαΐα και είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση του Νόμου περί όπλων και περί προστασίας ζώων συντροφιάς
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος πριν τέσσερις ημέρες με τη χρήση πυροβόλου όπλου τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο 44χρονης ημεδαπής, που βρισκόταν στην αυλή της οικίας της. Ο δράστης αναζητείται.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για καλλιέργεια ναρκωτικών
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προχθές το απόγευμα, στο Επιτάλιο, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από δύο έως τριών  μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν από άγνωστο δράστη σε αγροτεμάχιο. Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό του καλλιεργητή.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Χανάκια Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην αυλή της οικίας του βρήκαν και εκρίζωσαν ένα φυτό κάνναβης, ενώ σε δωμάτιο του σπιτιού του βρήκαν και κατέσχεσαν 6,4 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Νεοχώρι Ζαχάρως, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 31.9 γραμμάρια κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, καθότι έπεισε 44χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη καταστήματος επαγγελματικού-εξοπλισμού, να του αποστείλει μέσω μεταφορικής εταιρείας δώδεκα κλιματιστικές μονάδες συνολικής αξίας (5.100) ευρώ, χωρίς έως σήμερα να του έχει καταβάλει το αντίτιμο τους.

Σύλληψη ημεδαπού για μέθη 
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 1Ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Αγγελοκάστρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 
Εξιχνιάστηκε άμεσα μεγάλη κλοπή στο Αιτωλικό   - Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ
Συνελήφθη, προχθές (19-7-2017) το απόγευμα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Η ίδια κατηγορία βαρύνει έναν 22χρονο συνεργό του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και ένα ακόμα άγνωστο δράστη, οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, την 18-7-2017 το μεσημέρι, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο κουζίνας, σε οικία ημεδαπής στο Αιτωλικό και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. 
Από την άμεση και ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δυο δραστών, ενώ μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκε ο 17χρονος  και συνελήφθη.  

Επισημαίνεται ότι, ο 17χρονος και ο 22χρονος έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα και έχουν επιβληθεί σε βάρος τους περιοριστικοί όροι. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση          
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Αστακό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, μια 28χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Μεσολογγίου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.