Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Το πάλεψαν οι πολίστες του Ν.Ο. Μεσολογγίου στην Πάτρα

Το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Ιουλίου ο Ν.Ο. Μεσολογγίου συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, στον όμιλο που έγινε στο κολυμβητήριο του Ν.Ο.Πατρών, με αντιπάλους τον ΟΠΑΘΑ Πατρών, την ΝΕ Λαμίας και τον Πύρρο Ιωαννίνων.

Αξιώσεις πολλές δεν υπήρχαν, αφού ο Ν.Ο.Μ. αγωνίστηκε και φέτος αναγκαστικά με ένα μείγμα νεαρών και παλαιμάχων παικτών, που χωρίς κατάλληλο χώρο προπόνησης και ελλειπή προετοιμασία δεν ήταν δυνατόν να ανταγωνιστούν στα ίσα ομάδες πιο κολυμπημένες.

Παρ' όλα αυτά, εκτός από τις δύο καθαρές ήττες από τις δυνατές ομάδες του ομίλου ( 13-3 από τον ΟΠΑΘΑ και 14-4 από την ΝΕ Λαμίας ), είχαν το σθένος να παλέψουν μέχρι το τέλος το ματς με τον Πύρρο Ιωαννίνων, για να ηττηθούν τελικά πολύ δύσκολα με 8-7.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία προσπάθεια ύπαρξης και αναβίωσης του ιστορικού συλλόγου, εν αναμονή της υλοποίησης των δημαρχιακών υποσχέσεων περί δημιουργίας επιτέλους ενός κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι, που είναι και η μόνη λύση για να υπάρξει στην πόλη μας υγιής ναυταθλητισμός και ο Ν.Ο.Μ. να βρεθεί σύντομα στη θέση που του αξίζει.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι παλαιοί πολίστες Δελαπόρτας, Κουρούκλης, Πρεμέτης, Βισβίκης Ι., Βισβίκης Δ. καθώς και οι Ταταράκης, Τέγας με τους νεαρούς Ρόμπολα, Χαντζή, Καρδακά και Κατσαβό.

Με χαρά είδαμε χθες τον παλιό αθλητή του Μεσολογγίου Σπύρο Ρουπάκη, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδος, αλλά και τον πολύ γνωστό μας Γιώργο Κακουλίδη ( Λώλο ), που συνέδεσε το όνομά του με την άνοδο της ομάδος το 1978 στην Β΄ Εθνική, που παρακολούθησε τους αγώνες.

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι αγώνες αυτοί του Ν.Ο.Μ. στο πρωτάθλημα ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη δύο πρώην αθλητών του, που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή, τον Νάσο Ρισβά και τον Νάσο Αλευρά.

Μιλτιάδης Ζαβέρδας