Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Πώς θα καταφέρετε να αδυνατίσετε χωρίς στερήσεις

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «αδυνάτισμα», αρχίζετε να πεινάτε;

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε εξαντλητικά προγράμματα διατροφής για να καταφέρετε να χάσετε μερικά παραπάνω κιλά που εντοπίζετε στο σώμα σας.

Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, χωρίς υπερβολές και ακρότητες, ασκηθείτε συστηματικά και εφαρμόστε μερικές απλές συμβουλές που διευκολύνουν την απώλεια των κιλών.

Αυξήστε την ενυδάτωση του οργανισμού

Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, ξεκινώντας με ένα ποτήρι πριν από το πρωινό σας γεύμα. Όσο βρίσκεστε στον χώρο της εργασίας σας, καθιερώστε να σηκώνεστε κάθε μία ώρα ώστε να γεμίζετε με νερό το ποτήρι σας.

Φάτε ένα σνακ πριν τα γεύματα

Η ποσότητα τροφής που καταναλώνετε το μεσημέρι και το βράδυ μπορεί να περιοριστεί αν καταναλώσετε ένα υγιεινό σνακ πριν από το γεύμα. Φάτε ένα φρούτο πριν από το κύριο γεύμα σας, ή ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή ένα μικρό μπολ με λαχανικά.

Δημιουργήστε ευχάριστη ατμόσφαιρα

Αποφύγετε να τρώτε βιαστικά ή κάνοντας ταυτοχρόνως κάτι άλλο, όπως να παρακολουθείτε βίντεο στον υπολογιστή. Αφιερώστε χρόνο για να καταναλώσετε το φαγητό σας σε καθιστή στάση σε ήσυχο περιβάλλον μακριά από περισπασμούς και χωρίς να κρατάτε στο χέρι το κινητό σας.

Δώστε προσοχή στο μέγεθος του πιάτου

Αν τρώτε το φαγητό σας σε μεγάλο πιάτο, τείνετε να καταναλώνετε περισσότερη ποσότητα από όση χρειάζεστε. Σερβίρετε λοιπόν, το γεύμα σας σε μικρότερο πιάτο από ότι συνήθως και απλώστε το ώστε να φαίνεται στα μάτια σας περισσότερο.

Αναθεωρήστε τις προτεραιότητές σας

Κάθε γεύμα σας χρειάζεται να περιλαμβάνει μια σαλάτα λαχανικών στην οποία συστήνεται να δώσετε προτεραιότητα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Καταναλώστε τουλάχιστον τη μισή σαλάτα πρώτα, ύστερα το φαγητό σας και σταματήστε να τρώτε όταν νιώσετε πως χορτάσατε.

Παρατείνετε τον χρόνο του γεύματος

Όταν βρίσκεστε στο σπίτι, χωρίστε το φαγητό σας σε μικρές μπουκιές και μασήστε καλά την καθεμιά. Απολαύστε την υφή της τροφής, τη μυρωδιά, τη γεύση της. Σκεφτείτε πως το φαγητό συνιστά μια καθημερινή απόλαυση εκτός από ανάγκη.

Ενισχύστε την αίσθηση της πληρότητας

Αν έχετε καταναλώσει το γεύμα σας και συνεχίζετε να πεινάτε, τρίψτε τον χόνδρο στο επάνω μέρος του αριστερού σας αυτιού για 90 δευτερόλεπτα. Μετά συνεχίστε για 60 δευτερόλεπτα να τρίβετε τον λοβό του δεξιού αυτιού σας. Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και μασήστε μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη για τα επόμενα 5 λεπτά τουλάχιστον.

Κρατήστε σημειώσεις

Προτείνεται να καταγράφετε τα τρόφιμα που καταναλώνετε σε ένα σημειωματάριο. Κάνοντας καθημερινό απολογισμό βοηθάτε τον εαυτό σας να ενδυναμώσετε τον αυτοέλεγχό σας και αποφεύγετε το άσκοπο τσιμπολόγημα.