Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

40 κιλά χασίς κατασχέθηκαν στο Μεσολόγγι

Ποσότητα 40 κιλών ινδικής κάνναβης, συσκευασμένη σε δυο σακ βουαγιάζ εντόπισαν άνδρες της αστυνομίας στο Μεσολόγγι, σε χωράφι δίπλα στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ποσότητα, όταν ειδοποιήθηκαν από κάτοικο της περιοχής για ύπαρξη ενός δέματος με χασίς στο χωράφι του. Αφού διαπίστωσαν ότι το δέμα περιέχει χασίς συνέχισαν τις έρευνες και σε κοντινό σημείο εντόπισαν και την υπόλοιπη ποσότητα.
Ταυτόχρονα στην περιοχή εντοπίστηκαν τρία άτομα τα οποία φέρονται να είχαν παραλάβει το δέμα από τα σακβουαγιάζ και ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη ένας εξ αυτών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών η ποσότητα των ναρκωτικών είχε μεταφερθεί στην περιοχή με ΙΧ το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινό σημείο. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι αλβανικής υπηκοότητας όπως και ο συλληφθείς, ενώ αναζητούνται οι δυο συνεργοί.
Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά σε νέες μεθόδους διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία προς το εσωτερικό αφού φαίνεται ότι οι διακινητές είχαν αφήσει την ποσότητα των ναρκωτικών στην κρύπτη και άλλοι συνεργοί τους θα την παραλάμβαναν.
Οι έρευνες συνεχίζονται από το τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.