Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

"Έφριξε" ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ με τα χάλια του αστυνομικού μεγάρου στο Μεσολόγγι



Τις χειρότερες των εντυπώσεων αποκόμισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιατούρας αλλά και ο κ. Μαρκογιαννάκης (σ.σ. είχε γνώση της κατάστασης αφού είχε επισκεφθεί το κτήριο το 2003) για το κτήριο που λειτουργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και σύμφωνα με πληροφορίες μας έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την επίσπευση των ενεργειών για την κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου. Μάλιστα όπως μας μεταφέρθηκε ο κ. Τσιατούρας είχε μεν γνώση των απαράδεκτων συνθηκών που εργάζονται οι αστυνομικοί στο Μεσολόγγι, αλλά δεν περίμενε να αντικρύσει αυτήν την εικόνα.
Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός του ότι η κατασκευή αστυνομικού μεγάρου στο Μεσολόγγι είχε ενταχθεί στον προγραμματισμό του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ από τριετίας αυτό δεν κατέστη εφικτό να γίνει διότι το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί χαρακτηρίστηκε ως «μη άρτιο και οικοδομήσιμο»!!! ενώ ιδιώτες διεκδικούν δικαιώματα σ’ αυτό!!!
Έτσι με την ολοκλήρωση από πλευράς δήμου Μεσολογγίου σε δύο μήνες από τώρα, των διαδικασιών για τον καθορισμό του Αιγιαλού και της Παραλίας θα μπορέσει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ να αποκτήσει από την ΚΕΔ άλλο οικόπεδο.
Μ’ αυτά τα δεδομένα η ηγεσία του τομέα Δημόσιας Τάξης του ΥΠΕΣΔΑ, με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, φέρεται αποφασισμένη να δρομολογήσει την άμεση κατασκευή αστυνομικού μεγάρου στο Μεσολόγγι.