Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Το Λεύκωμα "Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού Διαδρομή στο χρόνο, στο χώρο, στο λόγο, στις τέχνες" παρουσιάζεται στην Αθήνα

Το Λεύκωμα "Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού Διαδρομή στο χρόνο, στο χώρο, στο λόγο, στις τέχνες", θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.
Το 216 σελίδων έγχρωμο λεύκωμα, ήταν προϊόν μιάς συλλογικής προσπάθειας επιστημόνων (του Ομότιμου καθηγητή Παν/μίου Ιωαννίνων Αθ. Παλιούρα, που είχε την ευθύνη επιμέλειας, της καθηγήτριας του ιδίου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνας Μπάδα, της κας Σισσίας Ρούσση, του κ. Φώτη Περγαντή, του κ. Αθ. Λύρου, της κας Χρυσούλας Σπυρέλλη και της κας Ολγας Τσαντοπούλου).
Σημαντική ήταν η συνεισφορά φωτογραφικού υλικού με την βοήθεια της Αερολέσχης Μεσολογγίου και του προέδρου της κ. Γιώργου Πρεβεζάνου, και την ευγενή προσφορά των κκ. Φ. Περγαντή, Απ. Μπλίκα, Ν. Σιάμου και του συλλόγου ‘Ο Αι Σιμιός’.
Για το Λεύκωμα θα μιλήσουν: Ο Δήμαρχος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης, Ο Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων Αθ. Παλιούρας, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, Χάρης Κοκκώσης.
«Ο Φ.Δ. με την αμέριστη βοήθεια όλων όσων συμμετείχαν στην καλαίσθητη έκδοση με χαρά θα παρουσιάσει την ολοκλήρωση μιάς τόσο σημαντικής προσπάθειας. Είναι ένα Λεύκωμα για την περιοχή του Εθνικού πάρκου, τους ανθρώπους της, τις παραδόσεις και την ιστορία της. Είναι ένα έργο αφιερωμένο στην διαχρονική παρουσία της Λιμνοθάλασσας στον πολιτισμό, τις τέχνες, στο λόγο»
τονίζει ο πρόεδρος του Φ.Δ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, που θα συντονίσει την όλη εκδήλωση.