Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Α. Σαμαράς

Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί από τις πυρκαγιές του 2007, αλλά και περαιτέρω ανάδειξης του πολιτιστικού προϊόντος της Αρχαίας Ολυμπίας, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων, σε δηλώσεις του στα πλαίσια της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κοντογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Θοδωρής Δραβίλας, οι βουλευτές του νομού Παναγιώτης Αδρακτάς και Κώστας Τζαβάρας, και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ειδικότερα, ο κ. Σπυρίδων τόνισε: «Η Αρχαία Ολυμπία, κέντρο του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού, έχει πια επουλώσει τις πληγές των πυρκαγιών και ξαναβρίσκει το δρόμο της ανάπτυξης.

Η πολιτεία, αμέσως μετά τις καταστροφές και μέσα σε λίγους μήνες, υλοποίησε τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης και προστασίας του περιβάλλοντος, στα οποία περιλαμβάνονταν η αναδάσωση της περιοχής με φύτευση 35.000 δενδρυλλίων, η υδροσπορά έκτασης 250 στρεμμάτων και η εκτέλεση αντιδιαβρωτικών-αντιπλημμυρικών έργων σε μήκος 115 χιλιομέτρων, με συνολικό κόστος άνω των 7.000.000 Ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας φάνηκε ήδη από τον Μάρτιο του 2008, στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, που απόλαυσε όλος ο πλανήτης.

Σήμερα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού, είχαμε την ευχαρίστηση να διαπιστώσουμε όχι μόνο την αναγέννηση της φύσης, αλλά και το υψηλό επίπεδο του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλους αριθμούς Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, σε πείσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Τα έργα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου και τόνωσης της τουριστικής κίνησης που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής και ολόκληρου του νομού Ηλείας. Η Αρχαία Ολυμπία στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.