Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Έμμεση απάντηση Σαλμά στην προ διετίας πρωτοβουλία Μωραΐτη

Από συνεργάτες του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριου Σαλμά μας δηλώθηκε, ότι κατά πάγια τακτική του ο κ. Σαλμάς ανακοινώνει πρωτοβουλίες, την αποτελεσματικότητα των οποίων έχει προηγουμένως διασφαλίσει.
Γι’ αυτό μας είπε ο ίδιος συνεργάτης: "η ανακοίνωση σχετικά με την πρωτοβουλία του για την ένταξη του Τείχους της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στον Κατάλογο των Ευρωπαϊκών Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έγινε μετά την έγκριση αλλά και την δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά , ότι το Τείχος θα είναι ένα από τέσσερα (4) προτεινόμενα ελληνικά μνημεία για το 2009".
"Αυτό το γεγονός, δεν στερεί από κανένα να προσπαθήσει να εντάξει το Τείχος σε οποιονδήποτε κατάλογο μνημείων , αρκεί φυσικά να το πετύχει. Εξάλλου, οι πολιτικοί κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τις προθέσεις.
Συνεπώς είναι χρήσιμο να διαχωρίζεται η καλοπροαίρετη βούληση και προσπάθεια του καθενός, από εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες που με τα αποτελέσματά τους αναβαθμίζουν τα μνημεία του τόπου μας"
κατέληξε.
Φυσικά αφορμή για τη δημοσιοποίηση αυτών των παραπάνω σχολίων αποτέλει η δημοσιοποίηση στο τοπικό τύπο ανάλογης πρωτοβουλίας για το Τείχος του Μεσολογγίου από τον βουλευτή Θάνο Μωραΐτη πριν από δυο χρόνια.