Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

"Κόκκινη" κάρτα στη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για τους χειρισμούς της για την Καρδιολογική

Την αντίθεσή της με τις μεθοδεύσεις και τις ενέργειες της διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για την επαναλειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής (σ.σ. κάλυψη εφημεριών με γιατρούς γενικής ιατρικής από τα ΚΥ και τα Περιφερειακά Ιατρεία) εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:
"Η επαναλειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου επιβάλλεται για την εξυπηρέτηση της Δημόσιας Υγείας της περιοχής.
Οι ενέργειες, όμως, τοπικών πολιτικών παραγόντων, Διοικητή. Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την εκ νέου λειτουργία της κλινικής θεωρούμε ότι δεν είναι σύννομες και λογικές.
Συγκεκριμένα αντί να ζητηθεί η άμεση πλήρωση των κενωθεισών θέσεων καρδιολόγων από ιατρούς της ειδικότητας, πιέζονται γενικοί ιατροί και αγροτικοί των Περιφερειακών Ιατρείων και ΚΥ της περιοχής προκειμένου να καλύψουν τα ΤΕΠ και τη νοσηλεία ασθενών της καρδιολογικής κλινικής, πράγμα απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό για μας.
Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα θέση έτσι ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες. Να μεριμνήσει άμεσα για τη λειτουργία της κλινικής με ειδικευμένους Καρδιολόγους.
Η Δημόσια Υγεία δεν αντέχει πειραματισμούς επικίνδυνους και παράνομους.

Για το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ

Ο Πρόεδρος
Στάθης Τσούκαλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Θανάσης Παντέλης"
Να σημειωθεί τέλος ότι η απόφαση για κάλυψη των εφημεριών από γιατρούς που εργάζονται στο ΚΥ Αιτωλικού και σε Περιφερειακά Ιατρεία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες.
Μάλιστα για το λόγο αυτό χθες πραγμοτοποιήθηκε στο ΚΥ Αιτωλικού συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής. Στην συγκέντρωση μετείχαν και κάτοικοι από το Ευηνοχώρι αφού με την απόφαση της διοίκησης είναι βέβαιο ότι το τοπικό ιατρείο θα υπολειτουργεί…