Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» συμμετέχει ο Δήμος Μεσολογγίου

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διοργανώνεται, στις 20, 21 και 22 Μαρτίου, η έκθεση για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με δικό του περίπτερο.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι εκθέτες θα παρουσιάσουν: Τον αυθεντικό τοπικό τους λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, λαϊκό θέατρο, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, θέατρο σκιών, αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής.
Παράλληλα, θα υπάρξουν ειδικά μεγάλα αφιερώματα στη μουσική και χορευτική παράδοση συγκεκριμένων περιοχών της χώρας μας από ντόπιους εκφραστές της παράδοσης.
Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις βιβλίων και ψηφιακών δίσκων με σπάνιες μουσικές ηχογραφήσεις αναδεικνύοντας την άγνωστη Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββάτο 21 Μαρτίου, στις 5 απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης, από τα Χορευτικά Τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου και του συλλόγου «Άγιος Ιωάννης Ευηνοχωρίου» παρουσίαση παραδοσιακών χορών, τραγουδιών και εθίμων της περιοχής του Μεσολογγίου.
Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο του Δήμου Μεσολογγίου θα παρουσιάζονται εκθέματα που θα προβάλλουν το λαϊκό πολιτισμό της περιοχής.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συνέδριο με θέμα «Πολιτισμός - Τουρισμός – Αυτοδιοίκηση».