Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Αντιδράσεις από δημάρχους της περιοχής για την απόσπαση γενικών γιατρών για τη λειτουργία της κλινικής στο ΓΝ Μεσολογγίου

Συνάντηση με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου του Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν δήμαρχοι της περιοχής που αντιδρούν στις αποσπάσεις γιατρών γενικής ιατρικής από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία στο ΓΝ Μεσολογγίου, για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του συγκεκριμένου νοσοκομείου, που όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα δεν λειτουργούσε εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Το πρόβλημα άλλωστε συνεχίζει να υφίσταται, μιας και η διοίκηση του νοσοκομείου για άλλη μια φορά, επιχειρεί «εκ των έσω» και με πρόχειρες λύσεις να βρει διέξοδο, αφού όπως όλα δείχνουν πως δεν μπορεί να πράξει και διαφορετικά.
Όμως όπως τονίζεται, μέσα από τις λύσεις αυτές ούτε το πρόβλημα λύνεται, ενώ παράλληλα υφίσταται μια περαιτέρω απαξίωση το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την αφαίμαξη των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημάρχου Αιτωλικού Νίκου Γαλάνη που τονίζει πως «...δεν μπορούμε να ξηλώνουμε το πουλόβερ για να φτιάξουμε το παλτό. Με τον τρόπο που επιχειρείται η κάλυψη των κενών θέσεων στην καρδιολογική και την απόσπαση συνολικά τεσσάρων γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, απαξιώνεται συνολικά το σύστημα.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία της διοίκησης του ΓΝ Μεσολογγίου, μιας και πράγματι με το κλείσιμο της κλινικής κινδυνεύουν ή ακόμη έχουν χαθεί και ζωές, όμως με αυτόν τον τρόπο και η κλινική θα υπολειτουργεί και απαξιώνονται πλήρως οι υπόλοιπες περιφερειακές δομές Υγείας στην περιοχή».
Ο κ. Γαλάνης, είχε συνάντηση με τον διοικητή του ΓΝ Μεσολογγίου κ. Κεφαλά και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, όπου και κατέθεσε τους προβληματισμούς του για τον τρόπο που επιχειρείται η επίλυση του προβλήματος της καρδιολογικής.
Ανάλογες είναι και οι διαμαρτυρίες του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου, που εδώ και μέρες σε δηλώσεις του εγκαλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου για την μη λειτουργία τη Καρδιολογικής.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι τρεις καρδιολόγοι γιατροί, για τους οποίους έχει δοθεί εντολή για την τοποθέτηση τους από την Πάτρα στο Μεσολόγγι δεν έχουν εμφανισθεί και ο κ. Αναγνωστόπουλος κάνει λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης: «Πρέπει τώρα να έρθουν γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας στο νοσοκομείο, δεν μπορεί να υπάρξει λύση με γενικούς γιατρούς. Εάν συμβεί κάτι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Να περάσει ο νέος Οργανισμός του νοσοκομείου και να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας. Να καταλάβουν όλοι ότι κινδυνεύουν ζωές και η καρδιολογική του ΓΝ Μεσολογγίου, έχει καταντήσει ένα εξωτερικό ιατρείο», επισημαίνει ο δήμαρχος Μεσολογγίου.
Ερωτώμενος σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών του Αγρινίου, χαρακτήρισε την εξέλιξη απαράδεκτη. Συγκεκριμένα ο κ. Γαλανόπουλος είπε: «Η ενίσχυση της καρδιολογικής κλινικής του ΓΝ Μεσολογγίου με ιατρούς γενικής ιατρικής είναι μια απαράδεκτη ενέργεια, τόσο επιστημονικά, όσο και ηθικά».
Π.Η.Τ. (αναδημοσίευση από την ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ)